تحقیق تغذیه 20 ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 18 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏16
‏تاریخچه تغذیه
‏تا اوایل قرن نوزدهم مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم ‏بود و احساس گرسنگی بشر را وادار می‌کرد تا آنچه را در دسترس خود می‌دید بدون توجه ‏به کمیت و کیفیت آن مصرف کند.
‏شهرنشینی و تشکیل اجتماعات باعث ایجاد تغییرات ‏زیادی در طرز تغذیه بشر شده است. اولین اجتماعات و شهرها در بین‌النهرین، آسیای ‏باختری، ‏مصر ‏و ‏یونان ‏بوجود آمدند. شهرنشینهای اولیه ‏کشاورزی و دامپروری را به خوبی می‌دانستند و برای تغذیه خود از محصولات متنوع ‏استفاده می‌کردند.ایران نخستین کشور جهان است که انسان اولیه در آن به کشاورزی و ‏پرورش دام پرداخته است. (دو تن از متخصصین به نامهای آرتور کیت و دکتر ارنست ‏هرتسفیلد در کتابی به نام صنایع ایران ثابت کرده‌اند که کشاورزی و تمدن از فلات ‏ایران شروع شده است). در حفاریهایی که در بعضی از نقاط ایران نظیر شوشتر، ‏دامغان ‏، تخت جمشید و تپة سیلک کاشان به عمل ‏آمده نشان می دهد که تاریخ کشاورزی در ایران متجاوز از 6000 هزار سال است .
‏تاریخچة تغذیه در یونان نشان می‌دهد که مردم یونان باستان برای تغذیه اهمیت ‏زیادی قائل بودند و این جمله به آنان منسوب است که : " ‏برای تقویت روح هرگز جسم ‏را نباید فراموش کرد و باید مردم را با ورزش و غذای مناسب تربیت کرد ." ‏شواهد ‏نشان می‌دهد که در زمانهای قدیم مردم یونان بیشتر از گیاهان تغذیه می‌کردند و مصرف ‏گوشت گوسفند، پرندگان، شکر، لبنیات و ‏ماهی ‏نیز در بین بعضی ‏از طبقات اجتماع معمول بوده است. همچنین روغن ‏زیتون ‏را بسیار ‏دوست داشته و مصرف می‌کرده‌اند.
‏در روم قدیم مردم کشاورزی می‌کردند و از ‏غلات، بقولات و میوه و بعضی از انواع سبزیها تغذیه می‌کردند. غلات غذای اصلی آنها ‏را تشکیل می‌داد و مصرف گوشت منحصر به طبقة اشراف بود.
‏در دورانهای بعد یعنی پس ‏از استقرار امپراطوری در روم وضع تغذیة مردم تغییر کرد و رومیان بعد از فتوحات ‏مختلف از تغذیة مردم سرزمینهای فتح شده تقلید کرده و در این راه جانب افراط ‏می‌پیمودند. البته این طرز تغذیه مربوط به طبقات مرفه و اعیان بود درحالیکه مردم ‏عادی تغذیة ساده‌ای داشتند. در این زمان حتی کتب آشپزی نیز در روم منتشر شده که ‏کتاب Deipnosphistae ‏اثر Athenaeus ‏در قرن دوم میلادی چاپ شده و طرز تهیه غذاهای ‏گوشتی، سبزیها و اطلاعات دیگری در آن شرح داده شده است.
‏3
‏در مورد رژیمهای ‏غذایی آغاز پیدایش آن به لوحه ای متعلق به سال 1900 قبل از میلاد مسیح در ناحیه ‏سومر مربوط میشود که در آن برنامه غذایی یک کودک نوشته شده و در حال حاضر در موزه ‏باستان شناسی استانبول نگهداری میشود .
‏طی دورانهای مختلف تاریخ و از ‏دیدگاه مذاهب گوناگون، رژیمهای غذایی حائز اهمیت بسیار بوده و در بسیاری از کتب ‏مذهبی مطالبی در زمینة تغذیه در دوران بارداری، شیردهی و روزه منعکس شده است. ‏بقراط ‏غالباً نصایح و توصیه‌هایی در زمینة ‏مصرف یا عدم مصرف بعضی از غذاها به بیماران خود می‌کرده است و اکثر پزشکان یونان ‏باستان رژیم درمانی را به عنوان بخش مهمی از معالجة بیماریها بکار می‌بردند.
‏زکریای رازی ‏که از دید عدة زیادی پدر علم ‏تغذیه و رژیمهای غذایی کودک شناخته شده توصیه‌های مختلفی در زمینة رژیمهای غذایی ‏دارد. همچنین در کتاب حفظ الصحه اثر اسرف بن محمد در زمینة تغذیه و رژیم در دوران ‏مختلف زندگی مطالبی سودمند عنوان شده است.
‏با وجود اهمیت زیاد این رشته در ‏حفظ سلامت انسان از گذشته تا حال داشته ، ولی تا سالهای پایان ‏وضعیت زندگی استاد درجنگ جهانی اول ‏هیچ ‏سازمانی که رسما در این زمینه فعالیت کند وجود نداشت ، تا اینکه در سال 1917 نخستین ‏انجمن مربوط به رژیم دانان توسط گروهی از کارشناسان تغذیه آمریکا تاسیس شد . این ‏انجمن برای اولین بار مجله علمی رژیم شناسان را در سال 1925 منتشر کرد . و به تدریج ‏دامنه فعالیت خود را در زمینه مدیریت خدمات غذایی مراکز تغذیه توسعه داد .
‏علوم تغذيه
‏هدف :
‏«‏علم تغذيه مجموعه وسيعي از اطلاعات و دانش‏‌‏ بشري است كه به ارتباط بين غذا و سلامتي موجود زنده مي‏‌‏پردازد و با عواملي مانند بيولوژي، بيوشيمي، علوم رفتاري، علوم اجتماعي و بهداشت ارتباط دارد.
‏ماهيت:
‏به عبارت ديگر علم تغذيه يك علم چند بعدي است و به همين دليل دانشجوي اين رشته بايد اطلاعات جامع و گسترده‏‌‏اي در زمينه بيوشيمي ، بيولوژي، جامعه‏‌‏شناسي ، روانشناسي، بهداشت و شيمي مواد غذايي داشته باشد تا بتواند مهارتهاي لازم را كسب كند. مهارتهايي كه به دو بخش عمده رژيم درماني و تغذيه جامعه تقسيم مي‏‌‏شود. يعني كارشناس اين رشته هم بايد بتواند كه رژيم غذايي مناسب را براي درمان بيماري
‏3
‏‌‏هاي مختلف ارائه دهد و هم توانايي شناسايي مشكلات تغذيه جامعه را داشته باشد و سپس بر اساس مشكلات موجود، برنامه‏‌‏هاي غذايي لازم را طراحي ، اجراء نظارت و ارزشيابي كند. همچنين ارتقاي ارزش غذايي مواد غذايي مانند كنسرو ، كمپوت و ... كه در صنايع غذايي ايجاد مي‏‌‏شود. بر عهده كارشناس اين رشته است‏»
‏«‏در رشته تغذيه به رژيم درماني ،‏‌‏اصول علم تغذيه، ارزش مواد غذايي و نحوه تغذيه مناسب براي حفظ سلامت بدن پرداخته مي‏‌‏شود. اصول علم تغذيه بررسي مي‏‌‏كند كه چه فرآيندي روي مواد غذايي خورده شده انجام مي‏‌‏گيرد تا جذب يا دفع شود و رژيم درماني نيز نوع رژيم غذايي لازم در بيماري‏‌‏هاي مختلف را مشخص مي‏‌‏كند، چون در برخي از بيماري‏‌‏ها، بعضي از مواد غذايي بايد حذف شده و يا بيشتر مورد استفاده قرار گيرد مثل بيماري گواتر كه از كمبود يد ايجاد مي‏‌‏شود.‏»
‏بدون شك تشخيص بيماري مهمترين و اصلي‏‌‏ترين مسووليت يك پزشك است اما آيا پزشك وقت و يا حتي دانش لازم را براي تعيين يك برنامه غذايي مناسب دارد؟ آيا در زمينه احتمال تداخل دارو و غذا اطلاعات لازم را در اختيار بيمار قرار مي‏‌‏دهد؟
‏به اعتقاد كارشناسان تغذيه ، اين وظيفه يك متخصص تغذيه است كه اطلاعات فوق را در اختيار بيمار قرار دهد. به عبارت ديگر هر پزشكي پس از تشخيص بيماري بايد بيمار را به متخصص تغذيه ارجاع دهد تا او با توجه به نوع بيماري و داروهاي تجويز شده ، رژيم غذايي لازم را تعيين كند.
‏خانم رحماني با اشاره به همين مساله مي‏‌‏گويد:
‏«‏يك پزشك آشنايي كاملي با غذا و نيازهاي تغذيه‏‌‏اي ندارد چون در طي تحصيل فقط 2 واحد در اين زمينه مي‏‌‏گذراند. براي همين گاهي اوقات داروهايي كه تجويز مي‏‌‏شود تداخل غذا و دارو ايجاد مي‏‌‏كند براي مثال مصرف داروي ضدبارداري، روي اسيدفوليك كه يكي از ويتامين‏‌‏هاي گروه B‏ است، تاثير مي‏‌‏گذارد و اگر به اين مساله توجه نشود و مواد غذايي لازم در برنامه غذايي زناني كه اين دارو را مصرف مي‏‌‏كنند،‏‌‏گنجانده نشود، فرد دچار نوعي كم‏‌‏خوني مي‏‌‏گردد.
‏گرايش‏‌‏هاي مقطع ليسانس:
‏«‏رشته تغذيه داراي دو گرايش عمده است كه عبارتند از : الف) تغذيه گروههاي مختلف جامعه مانند سالمندان ، معلولين و كودكان و نوجوانان ب) تغذيه باليني كه شامل تغذيه و مشاوره غذايي بيماران بستري و سرپايي مي‏‌‏شود.
‏5
‏آينده شغلي، بازار كار ، درآمد:
‏وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي به تازگي تصويب كرده است كه فارغ‏‌‏التحصيلان ليسانس تغذيه با 3 سال سابقه خدمت در بيمارستان مي‏‌‏توانند مركز مشاوره تغذيه داير كنند.
‏همچنين فارغ‏‌‏التحصيل اين رشته مي‏‌‏تواند در بيمارستانها، مراكز بهداشت، مراكز تحقيقاتي مثل انستيتوي تحقيقات تغذيه‏‌‏اي و صنايع غذايي كشور فعاليت نمايد‏»‏
‏آزاده نجارزاده نيز در مورد فرصت‏‌‏هاي شغلي اين رشته مي‏‌‏گويد:
‏«‏تا چند سال پيش فارغ‏‌‏التحصيلان رشته تغذيه حتي در بيمارستانها جايگاه مشخص و تعيين‏‌‏شده‏‌‏اي نداشتند اما در چند سال اخير بخصوص از زماني كه به كارشناسان تغذيه اجازه مطب داده شده، اين رشته در بيمارستانها هويت و جايگاه تازه‏‌‏اي پيدا كرده است. اما متاسفانه هنوز در بين پزشكان نقش و اهميت كارشناسان اين علم روشن نشده است. در حالي كه بايد همكاري تنگاتنگي بين پزشكان و متخصصان تغذيه وجود داشته باشد و در واقع هرجا كه يك پزشك متخصص غدد، قلب و عروق و يا كليه حضور دارد، بايد در كنارش يك متخصص تغذيه باشد. چون پزشك فقط ليست غذاها يا مواد غذايي كه بيمار نبايد بخورد، تعيين مي‏‌‏كند اما كارشناس تغذيه مي‏‌‏گويد كه يك بيمار چگونه و چقدر بايد بخورد تا هم مواد غذايي مورد نياز به بدنش برسد و هم رژيم غذايي را حفظ كند‏»
‏دكتر شاگر حسيني نيز در مورد اهميت مراكز مشاوره تغذيه مي‏‌‏گويد:
‏«‏معمولا يك پزشك فرصت لازم را براي ارائه برنامه غذايي مشخص به بيمار ندارد. برنامه‏‌‏اي كه تعيين كند در 24 ساعت يك بيمار چه غذاهايي را بايد مصرف نمايد تا پروتئين، كالري و ويتامين مورد نياز را دريافت كند. حتي بعضي از بيماري‏‌‏ها را كه پزشك براي معالجه آنها به دارو متوسل مي‏‌‏شود، مي‏‌‏توان با يك رژيم غذايي مناسب درمان كرد. براي مثال بعضي از آلرژي‏‌‏ها فقط با حذف برخي از مواد غذايي كه بيمار به آنها حساسيت دارد، درمان مي‏‌‏شود. اما پزشك به جاي شناسايي مواد غذايي مورد نظر، با دادن كورتون يا آنتي‏‌‏هيستامين بيماري را مهار مي‏‌‏كند.‏»‏
‏وي همچنين در مورد عرصه كاري فارغ‏‌‏التحصيلان اين رشته مي‏‌‏گويد:
‏«‏فارغ‏‌‏التحصيلان اين رشته مي‏‌‏توانند در شبكه‏‌‏هاي بهداشتي جهت پيشگيري از بيماري‏‌‏ها فعاليت كنند مثلا به مادران باردار برنامه غذايي مناسب را آموزش مي‏‌‏دهند تا فرزندان سالم به دنيا آورده و بتوانند آنها را به راحتي شير دهند. همچنين در بيمارستانها، هتل‏‌‏ها ،‏‌‏مهدكودك‏‌‏ها ، هواپيمايي و هرجاي ديگري كه به گروهي از افراد جامعه تغذيه داده مي‏‌‏شود ، حضور متخصص تغذيه ضروري است و حتي در مدارس بخصوص دبيرستانهاي دخترانه بايد يك مشاور تغذيه حضور داشته و جوابگوي مشكلات تغذيه

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3768 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 18

حجم فایل:48 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


تحقیق تغذیه گاو و استاندارد اندازه گیری ید ، سبوس گندم و دانه ذرت در تغذیه دام و طیور ( ورد)

تحقیق تغذیه گاو و استاندارد اندازه گیری ید , سبوس گندم و دانه ذرت در تغذیه دام و طیور ( ورد) - ‏1 ‏دفتر‏ ‏مدارس‏ ‏عال‏ی‏ ‏فن‏ی‏ ‏و‏ ‏حرفه‏ ‏ا‏ی‏ ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه در ورزش کشتی 10 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه در ورزش کشتی 10 ص ( ورد) - 2 ‏تغذیه در ورزش کشتی (1) ‏کشتی از جمله فعالیت های ورزشی سنگین و یکی از پرجنب و جوش ترین ورزش ها می باشد و...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه دی اکسید کربن 46 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه دی اکسید کربن 46 ص ( ورد) - ‏تغذیه دی اکسید کربن ‏ ‏مقدار دی اکسید کربن موجود در هوا 0.03درصد و یا حدود 300پی پی ام‏ ‏ می باشد. (هر م...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه کاربردی5ص ( ورد)

تحقیق تغذیه کاربردی5ص ( ورد) - ‏تغذ‏ی‏ه‏ کاربرد‏ی ‏اصول‏ تغذ‏ی‏ه‏ کاربرد‏ی‏ در ‏قلب‏ و عروق ، فشار خون ، چرب‏ی‏ خون ، د‏ی‏ابت‏ و ‏ی‏بوست ‏ ‏تجو‏ی...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تولید غذا و تغذیه ( ورد)

تحقیق تولید غذا و تغذیه ( ورد) - ‏1 ‏فهرست مطالب ‏ شرح ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ صفحه ‏فصل اول‏ ‏ جدول نتايج چكيده طرح‏ 2 ‏فصل دوم ‏ كلي...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه ورزشی 53 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه ورزشی 53 ص ( ورد) - ‏1 ‏تغذیه ‏نیاز ‏انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل ‏ ‏بقای زندگی و ‏طول عمر می ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه ورزشکاران 69 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه ورزشکاران 69 ص ( ورد) - ‏فهرست مطالب ‏عنوان ‏ ‏ ‏صفحه ‏تفاوت رژيم غذايي ورزشكاران با افراد عادي‏ 2 ‏کربوهیدراتها‏ ‏ 3 ‏پروتئین...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه در ورزشکاران 19 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه در ورزشکاران 19 ص ( ورد) - ‏1 ‏تغذ‏ی‏ه‏ در ورزشکاران ‏مقدمه ‏رژ‏ی‏م‏ غذا‏یی‏ ‏ی‏ک‏ ورزشکار با‏ی‏د‏ در ‏ی‏ک‏ مطلب اساس‏ی‏ با رژ‏ی‏م‏ غ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه ورزشی 17ص ( ورد)

تحقیق تغذیه ورزشی 17ص ( ورد) - ‏تغذیه ورزشکاران ‏اين نوشته براي افراد عادي، ورزشكاران و مربيان است. بنابراين در نظر ندارد تا به بررسي روشهاي پيچ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه وگوارش 24 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه وگوارش 24 ص ( ورد) - 2 ‏تغذیه وگوارش ‏مقدمه ‏همانطور که می دانید ‏تغذیه: ‏مکانیزمی در بدن جانداران است که طی آن، جانداران ‏غذا ‏و...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه 20 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه 20 ص ( ورد) - ‏16 ‏تاریخچه تغذیه ‏تا اوایل قرن نوزدهم مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم ‏بود و احساس گرسنگی بشر را وادار می‌کرد تا آنچه ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه گاو ( ورد)

تحقیق تغذیه گاو ( ورد) - ‏1 ‏مقدمه : ‏يك راهنما براي توليد موفق، غذاي مناسب براي گاو است. هزينه غذا بيشترين بهايي است كه براي نگهداري گاو بايد پ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه کودکان 34 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه کودکان 34 ص ( ورد) - ‏فهرست مطالب ‏مقدمه ‏غذا و تغذيه ‏گرو ههاي غذايي ‏تغذيه كودكان ‏نقش خانواده و عادت تغذيه اي سالم ‏ايجاد عادت سا...

قیمت : 29,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه گاو شیری ( ورد)

تحقیق تغذیه گاو شیری ( ورد) - ‏نکات کاربردي در مديريت تغذيه اي گاو هاي ‏شيري ‏سطح درآمد ‏ي‏ک واحد گاودار‏ي‏ بستگ‏ي‏ به م‏ي‏زان تول‏ي‏د و هز‏ي‏نه ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه و هوش ( ورد)

تحقیق تغذیه و هوش ( ورد) - ‏تغذیه و هوش ‏هوش و استعداد رابطه مستقیم با تغذیه فرد دارد. پس پيگيري رشد كودك در اين ميان اهميت خاصي خواهد داشت . در ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه دو سرعت ( ورد)

تحقیق تغذیه دو سرعت ( ورد) - ‏رژ‏ی‏م‏ غذا‏یی‏ ‏ی‏ک‏ ورزشکار با‏ی‏د‏ در ‏ی‏ک‏ مطلب اساس‏ی‏ با رژ‏ی‏م‏ غذا‏یی‏ فرد عاد‏ی‏ تفاوت داشته باشد . ورزشکا...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه و افسردگی 10 ص ( ورد)

تحقیق تغذیه و افسردگی 10 ص ( ورد) - ‏2 ‏نقش ‏رژیم غذایی در بهبود اختلالات خلقی و عاطفی ‏نتایج ارزیابی ها نشان می دهد تغییرات ساده در رژیم غذایی ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه در نوجوانان ( ورد)

تحقیق تغذیه در نوجوانان ( ورد) - ‏سوء ‏تغذیه و تأثیر آن در روح و جسم نوجوانان ‏فهرست مطالب ‏کلیات ‏ مقدمه ‏ فصل اول : تغذیه ‏ تغذیه ‏ تاریخچه...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه از نظر قرآن کریم 9ص ( ورد)

تحقیق تغذیه از نظر قرآن کریم 9ص ( ورد) - ‏1 ‏تغذ‏ی‏ه‏ از نظر قرآن کر‏ی‏م ‏خداوند‏ کر‏ی‏م‏ در قرآن مج‏ی‏د‏ برا‏ی‏ بهتر و سالم ماندن جسم انسان ها د...

قیمت : 15,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تغذیه 14ص ( ورد)

تحقیق تغذیه 14ص ( ورد) - ‏1 ‏مقدمه : ‏حفظ تعادل مواد غذايي در كودكان به آساني ميسر نيست زيرا نيازهاي غذايي آنها با رشدشان تغيير مي‌كند علاوه بر ا...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل