تحقیق تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي اسيايي و نتایج آن 14ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 20 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏2
‏ ‏ ?‏تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي اسيايي و ناتايج ان‏
‏مروري بر وضعيت بيوتكنولوژي در جهان
‏ترويج توانمندي‌هاي فناوري زيستي و ايجاد بسترهاي فرهنگي ‏لازم در جامعه، در كنار برنامه‌ريزي هدفمند و سرمايه‌گذاري كافي، از جمله برنامه‌ها ‏و اقداماتي است كه بايد براي توسعة اين علم و فناوري در كشور صورت گيرد. در مقالة ‏زير سعي شده است وضعيت ‏اين فناوري‌ نوين از نظر شاخص‌هايي چون سرمايه‌گذاري، بازده ‏اقتصادي، فرآورده‌هاي تجاري و اشتغال‌زايي، در سطح جهاني مورد بررسي قرار گيرد:
‏مقدمه
‏تعريف فناوري زيستي
‏پيشينه بيوتكنولوژي
‏ساختار اقتصادي و ‏سرمايه‌گذاري
‏بازار فرآورده‌هاي بيوتكنولوژي
‏مقدمه:
‏رشد سريع جمعيت و محدوديت منابع، نسل بشر را ‏با خطر گرسنگي و كمبود امكانات بهداشتي مواجه نموده است. بر اساس گزارشات سازمان ‏ملل، 800 ميليون نفر از جمعيت جهان (14 درصد) دچار فقر غذايي هستند كه تا سال 2020 ‏به يك ميليارد نفر خواهند رسيد. اما تحولات گسترده علمي و تكنولوژيك جهان در قرن ‏بيستم، به خصوص در حوزه فناوري زيستي (بيوتكنولوژي)، امروزه اميدهاي فراواني را در ‏دل دولتمردان كشورهاي جهان ايجاد كرده است. بيوتكنولوژي و فناوري ژن با ارايه ‏مسيرهاي راهبردي، اين اميد را به‌وجود آورده‌اند كه مي‌توان جهان را از كابوس فقر و ‏گرسنگي رها ساخت و امنيت غذايي و بهداشتي را براي جهانيان به ارمغان آورد.
‏بر اساس پيش‏بيني‏هاي بسياري از متخصصين و صاحب‌نظران از جمله انجمن ‏بين‏المللي علم و توسعه، جمعيت جهان در سال 2050 به 11 ميليارد نفر خواهد رسيد و ‏ميزان توليدات غذايي بايد در آن زمان به سه برابر مقدار كنوني افزايش يابد كه بدون ‏فناوري زيستي ميسر نخواهد بود (رجوع شود به: ضرورت بكارگيري فناوري‌هاي نوين در ‏تأمين غذايي). دستاوردها و تحولات بزرگي كه طي نيمه دوم قرن بيستم (از اواسط دهه 1970 ‏ميلادي) در حوزه علوم زيستي بوقوع پيوست، نويدبخش توانمندي‌هاي جديدي در اين ‏عرصه بود. فناوري زيستي و از جمله مهندسي ژنتيك يا فنون دي‌ان‌آي نوتركيب، مي‌تواند ‏در جهت بهره‏وري بيشتر از منابع زيستي، حفظ محيط‏زيست و در نتيجه توسعه پايدار مؤثر ‏واقع شود.
‏بسياري از صاحب‌نظران معتقدند سده بيست و يكم، قرن حاكميت و شكوفايي ‏فناوري زيستي است. به مدد اين فناوري نوين، پتانسيل قابل توجهي در علوم زيست‏شناسي ‏پايه، صنايع كشاورزي، فرآوري غذايي، دارو و صنايع شيميايي پديد آمده است. ‏بيوتكنولوژي يك علم نوين و صنعت استراتژيك، كليدي و سريع‌الحصول مي‌باشد كه ‏مي‌تواند به صورت گسترده در جهت نيل به هدف توسعه پايدار ملي و بين‌‌المللي استفاده ‏شود.
‏بسياري از كشورهاي صنعتي و در حال توسعه جهان و از جمله آمريكا، ژاپن، ‏كانادا، آلمان، انگليس، فرانسه، ژاپن، كره‌جنوبي، هند، چين، تايوان و كوبا از اوايل ‏دهه 1980 ميلادي، اين فناوري را به‌عنوان اولويت ملي و يكي از چند مورد فعاليت‏هاي ‏استراتژيك شناخته‏اند و براي حمايت و گسترش آن، برنامه ملي تدوين نموده‏اند و ‏بيوتكنولوژي را محور توسعه نوين قلمداد كرده‌اند. اين كشورها با درك صحيح از ‏توانمندي‌هاي فناوري زيستي توانسته‌اند سياست‌هاي اصولي و برنامه‌ريزي مناسب براي ‏سرمايه‌گذاري جدي در جهت تحقيق و توسعه هدفمند اين فناوري انجام دهند. اكنون بسياري ‏از اين كشورها از توانمندي‌ها و ارزش افزوده بسيار بالاي اين فناوري در اقتصاد خود ‏بهره‌برداري مي‌نمايند. آمريكا، ژاپن و كانادا از بزرگترين سرمايه‌گذاران در ‏تحقيق‌وتوسعه صنعتي بيوتكنولوژي به شمار مي‌آيند و ژاپن از رقباي اصلي آمريكا در
‏3
‏ ‏ ?‏تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي اسيايي و ناتايج ان‏
‏اين زمينه محسوب مي‌شود. حتي كشورهاي جنوب صحراي آفريقا كه از محروم‌ترين كشورهاي ‏جهان هستند، طرح‏ها و برنامه‏هايي را براي استفاده از اين فناوري آغاز كرده‏اند.
‏به هر حال بيوتكنولوژي به دلايل متعدد از جمله ارزش افزودة زياد، فراگيرشدن ‏سريع، ايجاد موقعيت‏هاي برجسته اقتصادي و علمي، دانش‌محور بودن و كم بودن شكاف ‏تكنولوژيك بين كشورهاي پيشرفته و درحال‌توسعه، به عنوان يك فناوري مطلوب و ابزاري ‏كارآمد، پويا و تعيين‌كننده در جهت توليد و توسعه ملي و كاهش وابستگي اين كشورها به ‏شدت مورد توجه اقتصادهاي در حال توسعه قرار گرفته است. از سوي ديگر، در دنياي امروز ‏مجهز شدن و پيشرو بودن در فناوري‏هاي نوين و دستيابي به جديدترين يافته‏هاي علمي‌ـ ‏پژوهشي، يكي از عوامل بسيار مؤثر در معرفي و كسب اعتبار جهاني براي هر كشور ‏مي‏باشد. بنابراين كشورهاي در حال توسعه بايد خود را به اين فناوري مجهز كرده و از ‏نتايج اقتصادي ـ اجتماعي آن بهره گيرند. همگام با تحولات نوين بيوتكنولوژي، بسياري ‏از كشورهاي غني و فقير دنيا، سياست‌ها و برنامه‌هاي ويژه‌اي را براي توسعه ‏فعاليت‌هاي خود در زمينه بيوتكنولوژي اتخاذ كرده‌اند. برخي از اين كشورها براي ‏تسريع در توسعه اين فناوري، ساختارهاي ويژه‌اي را بنا نهاده‌اند و به نتايج ‏قابل‌توجهي نيز دست يافته‌اند. اين فناوري هنوز تا حدودي در مراحل اولية رشد خود ‏قرار دارد و بسياري از سرمايه‌گذاران اين صنعت، به مرحلة بازگشت سرمايه‌گذاري‌هاي ‏تحقيقاتي خود نرسيده‌اند. بنابراين متأخراني مانند كشورهاي جهان سوم، هنوز هم ‏مي‌توانند سوار بر قطار بيوتكنولوژي شده و توانايي‌هاي بالقوة خود را به مرحلة ظهور ‏برسانند. ترويج توانمندي‌هاي بيوتكنولوژي در جامعه و ايجاد بسترهاي فرهنگي لازم ‏براي توسعة آن در كنار توجه خاص به برنامه‌ريزي هدفمند و سرمايه‌گذاري كافي، از ‏جمله برنامه‌ها و اقداماتي است كه كشورهاي در حال توسعه جهان و به خصوص كشورهايي ‏نظير ايران كه تا حدودي از قافله اين علم عقب مانده‌اند بايد به آن توجه ويژه داشته ‏باشند.
‏تعريف فناوري زيستي (بيوتكنولوژي)
‏تعاريف مختلفي ‏براي بيوتكنولوژي ارائه شده است كه مي‌توان به چند مورد زير اشاره نمود:
- ‏كاربرد اصول علمي و مهندسي در عمل‌آوري مواد به وسيله سازواره‌هاي (ارگانيسم‌هاي ‏بيولوژيكي) زيستي در راستاي تهيه كالاها و خدمات.
- ‏تلفيق ژنتيك مولكولي،‌ ‏بيوشيمي، ميكروبيولوژي و فناوري جهت استفاده از ريز‌سازواره‌ها (ميكروارگانيسم‌ها)‏، ‏سلول‌ها، بافت‌ها و يا قسمتي از سلول يا موجود زنده به‌منظور توليد كالاها و ارايه ‏خدمات.
- ‏استفاده از موجودات زنده، سلول‌ها، بافت‌ها و قسمت‌هايي از سلول (‏اندامك‌ها) و همچنين مولكول‌ها كه در تغييرات زيست‌شناختي (بيولوژيكي)، شيميايي و ‏فيزيكي تأثير مي‌گذارند.
- ‏استفاده از فرآيندهاي سلولي و مولكولي براي حل ‏مشكلات يا ايجاد فرآورده‌ها در خدمت رفاه بشري.
‏تعريف جامع بيوتكنولوژي ‏توسط دولت آمريكا چنين عنوان شده است: بيوتكنولوژي (با مفهوم قديم و جديد) در ‏برگيرنده هر گونه فن و روشي است كه از موجودات زنده و يا بخش‌هايي از آن‌ها استفاده ‏كند تا فرآورده‌‌هايي را توليد، اصلاح و يا تغيير دهد و به بهينه‌سازي گياهان و ‏جانوران بپردازد و يا ريزسازواره‌‌هايي را براي كاربردهاي ويژه توليد كند.
‏بيوتكنولوژي در مفهوم جديد به كاربرد صنعتي دي-ان-اي نوتركيب، هم‌جوشي ‏سلولي و فنون فراورش نوين زيستي گفته مي‌‌شود. به عبارتي استفاده صنعتي از دي-ان-اي ‏و ديگر فرآيندهاي زيستي يا بهره‌گيري از پروتئين و يا دي-ان-اي نوتركيب و ادغام ‏سلول‌‌ها براي توليد، در اين فناوري مطرح مي‌‌باشد.
‏برخي از مردم،‌ ‏بيوتكنولوژي‌ را فقط‌ با مهندسي‌ ژنتيك‌ و يا دستكاري در ساختار ژنتيك انسان و ‏حيوانات مي‌شناسند و از دامنه كاربردهاي وسيع آن در زمينه ميكروبيولوژي‌ صنعتي‌،
‏4
‏ ‏ ?‏تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي اسيايي و ناتايج ان‏
‏مهندسي‌ بيوشيمي‌ يا تكنولوژي تخمير و محيط‌زيست آگاهي ندارند و يا اطلاعات‌ آن‌ها ‏كافي نيست. اين فناوري با گسترش مرزهاي دانش در حوزه‌هاي پزشكي و داروسازي، ‏كشاورزي، صنعت و محيط‌زيست توانسته است كاربردهاي متعددي در جهت بهبود زندگي بشر ‏ارايه نمايد. فناوري زيستي اكنون در صحنه رقابت و برتري‌هاي علمي، اقتصادي و حتي ‏سياسي به عنوان يكي از چند فناوري استراتژيك، راهبردي، فراگير و كليدي در دنيا مطرح ‏مي‌باشد.
‏نكتة ‏ديگر آن كه بيوتكنولوژي از علوم چندبعدي (Multidiciplinary) ‏مي‌باشد كه به همكاري ‏طيف گسترده‌اي از متخصصين رشته‌هاي مختلف از جمله زيست‌شناسي، ژنتيك سلولي و ‏مولكولي، بيوشيمي و مهندسي شيمي، بيوانفورماتيك، آمار حياتي (بيومتري)‏، ‏ميكروبيولوژي، پاتولوژي، كشت سلول‌ها و بافت‌ها نياز دارد. بنابراين لزوم توجه به ‏انجام فعاليت‌هاي گروهي در اين علم، بسيار ملموس و ضروري مي‌باشد.
‏بطور كلي ‏فنون بيوتكنولوژي نوين را مي‌توان به سه دسته كلي زير تقسيم نمود:
1- ‏فنون ‏مهندسي ژنتيك و دي‌ان‌آي نوتركيب
2- ‏فنون كشت سلول و بافت
3- ‏نشانگرهاي مولكولي
‏پيشينه بيوتكنولوژي در جهان
‏شايد بتوان پيشينه ‏بيوتكنولوژي را به 1750 سال قبل از ميلاد مسيح نسبت داد كه سومري‌ها از طريق ‏جوشاندن و تخمير توانستند آبجو توليد كنند. تهيه ماست، پنير و خمير نان نيز از ‏مثال‌هاي ديگر در زمينه بيوتكنولوژي مي‌باشند كه از صدها سال پيش توسط بشر مورد ‏استفاده قرار گرفته‌اند و امروزه از آن‌ها به عنوان بيوتكنولوژي سنتي ياد مي‌شود. ‏واژه "بيوتكنولوژي" براي اولين بار در سال 1919 توسط يك مهندس كشاورزي مجارستاني ‏بكار رفت و واژه "بيولوژي مولكولي" در سال 1938 عنوان شد. همچنين يك ميكروبيولوژيست ‏دانماركي براي اولين بار در سال 1941 واژه "مهندسي ژنتيك" را بكار برد.
‏دستاوردها و پيشرفت‌هاي شگرف در زمينه زيست‌شناسي و ژنتيك سلولي و مولكولي ‏و تغييرات اساسي در نوع فعاليت‌ها به خصوص طي نيمه دوم قرن بيستم، باعث گرديد كه
‏4
‏ ‏ ?‏تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي اسيايي و ناتايج ان‏
‏زمينه ارايه دو واژه "بيوتكنولوژي سنتي" و "بيوتكنولوژي نوين" فراهم شود. تلاش براي ‏توسعه اين مفهوم جديد از اوايل دهه 1970 ميلادي عمدتاً در آمريكا و در زمينه پزشكي ‏آغاز گرديد. نتايج اين تلاش‌ها ظرف مدت اندكي پس از پيدايش فنون مهندسي ژنتيك، در ‏اواخر دهه 70 ميلادي (سال 1978و 1979) به ترتيب با توليد انسولين و هورمون رشد ‏نوتركيب انساني به ثمر نشست. اولين واكسن نوتركيب دامي در سال 1982 توليد شد. ‏انسولين انساني (هيوميولين) و واكسن هپاتيت B ‏و اينترفرون (نوعي داروي ضدسرطان) به ‏ترتيب در سال‌هاي 1982 و 1986 توسط سازمان غذا و داروي آمريكا (FDA) ‏مجوز فروش ‏دريافت كردند.
‏فنون كشت سلول و بافت در اواخر دهه 70 توسعه يافتند و تكثير ‏گياهان با روش مذكور از اوايل دهه 80 ميلادي رايج شد. دست‌ورزي ژنتيكي گياهان نيز ‏در اوايل دهه 80 ميلادي ارايه گرديد و نتايج كاربردي آن از سال 1995 با ايجاد ‏گياهان تراريخته مقاوم به آفات، بيماري‌ها و علف‌كش‌ها به ثمر نشست.
‏پيدايش ‏تكنيك PCR ‏و نشانگرهاي مولكولي دي‌ان‌آ از اوايل دهه مذكور و تكامل تدريجي آن‌ها به ‏كمك ابداع ابزارها و وسايل نوين پيشرفته باعث گرديد كه مفاهيم ژنوميكس، ‏بيوانفورماتيكس و پروتئوميكس در اواسط دهه 90 به عرصه بيولوژي مولكولي وارد شوند و ‏باب‌هاي جديدي از كاربردهاي بيوتكنولوژي نوين گشوده شود. مجموعه اين دستاوردها موجب ‏شد كه پايان قرن بيستم با اتمام پروژه‌هاي بررسي ژنوم چندين موجود و از جمله انسان، ‏آرابيدوپيس و برنج مصادف شود. اولين حيوان كلون‌شده حاصل از فنون كشت‌بافت با نام ‏گوسفند دالي توسط دانشمندان اسكاتلندي در سال 1996 توليد شد و حتي بحث‌ توانايي ‏برخي از كشورها جهت كلون‌كردن انسان و ساير جانوران نيز مطرح مي‌باشد.
‏ساختار اقتصادي و سرمايه‌گذاري بيوتكنولوژي در ‏جهان
‏گسترش كاربردهاي بيوتكنولوژي، موجب تغييرات عمده‌اي در اقتصاد ‏برخي از كشورهاي جهان شده است. با توجه به نقش و اهميت بيوتكنولوژي، برنامه‌‌ريزي و ‏سرمايه‌گذاري‌‌هاي فراواني (به خصوص طي دو دهه اخير) توسط كشورهاي مختلف جهان براي ‏توسعه و گسترش آن انجام شده است. اكثر اين سرمايه‌گذاري‌‌ها توسط كشورهاي ‏توسعه‌يافته و صنعتي به‌خصوص آمريكا صورت پذيرفته است.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4347 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:182 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


تحقیق «بررسي وضعيت بازار سرمايه در برخي از كشورهاي منتخب 41 ص

تحقیق «بررسي وضعيت بازار سرمايه در برخي از كشورهاي منتخب 41 ص - ‏«‏بررسي وضعيت بازار سرمايه در برخي از كشورهاي منتخب‏» ‏ ‏1ـ3 ويژگي الگوهاي مالي...

قیمت : 8,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق جذب سرمايه خارجي در ايران 12ص ( ورد)

تحقیق جذب سرمايه خارجي در ايران 12ص ( ورد) - ‏2 ‏ ‏ ?‏جذب سرمايه خارجي در ايران ‏جلب سرمايه و سرمايه گذاري راهي براي تسريع حركت اقتصاد بسوي توسعه...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق چرا حسابداري دولتي و گزارش مالي از يكديگر متفاوت بوده 13 ص ( ورد)

تحقیق چرا حسابداري دولتي و گزارش مالي از يكديگر متفاوت بوده 13 ص ( ورد) - ‏2 ‏چرا حسابداري دولتي ‏و گزارش مالي از يكديگر متفاوت بوده و بايستي با ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق جريان سرمايه گذاري خارجي ( ورد)

تحقیق جريان سرمايه گذاري خارجي ( ورد) - ‏جريان سرمايه گذاري خارجي در كشورهاي توسعه نيافته ‏چكيده ‏اغلب کشور هاي در حال توسعه براي رونق دهي به اوض...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق جرم انگاری در حقوق شهروندی 42 ص ( ورد)

تحقیق جرم انگاری در حقوق شهروندی 42 ص ( ورد) - ‏ابعاد جرم‏‌‏انگاري در حيطه حقوق شهروندي ‏در ‏اين ‏مجال‏ تلاش مي‏‌‏شود به ابعاد جرم‏‌‏انگاري در حي...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق جذب سرمايه خارجي در ايران 10 ( ورد)

تحقیق جذب سرمايه خارجي در ايران 10 ( ورد) - ‏2 ‏ ‏ ?‏جذب سرمايه خارجي در ايران ‏جلب سرمايه و سرمايه گذاري راهي براي تسريع حركت اقتصاد بسوي توسعه ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق جبران خسارت معنوي در رويه قضايي تحليل و نقد پرونده هموفيلي ها ( ورد)

تحقیق جبران خسارت معنوي در رويه قضايي تحليل و نقد پرونده هموفيلي ها ( ورد) - 2 ‏جبران خسارت معنوي در رويه قضايي‏ تحليل و نقد پرونده هموفيلي ها ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق جايگاه شهروند در طراحي شهري 9 ص ( ورد)

تحقیق جايگاه شهروند در طراحي شهري 9 ص ( ورد) - ‏مقدمه ‏درختان كهنسال با برگ هاي ستبر و سترگ و ريشه هايي بلند و عظيم در دل خاك كشيده سايه اي است ...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق جامعه شناسي حقوقي گزارشي مبني بر روش علمي 32 ص ( ورد)

تحقیق جامعه شناسي حقوقي گزارشي مبني بر روش علمي 32 ص ( ورد) - ‏1 ‏ژرژ گورويچ ‏سوم-گزارشي مبني بر روش علمي 1-‏حدود قلمرو حقوق به عنوان امري اجت...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تورم و سرمايه گذاران ( ورد)

تحقیق تورم و سرمايه گذاران ( ورد) - ‏2 ‏تورم و سرمايه‌گذاران ‏ در طول جنگ جهاني دوم شما يک قرص نان را به قيمت 15 سنت، يک ماشين صفر کيلومتر را به...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي اسيايي و نتایج آن 14ص ( ورد)

تحقیق تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي اسيايي و نتایج آن 14ص ( ورد) - ‏2 ‏ ‏ ?‏تهيه گزارش از روند سرمايه گزاري به يكي از كشورهاي...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

تحقیق تهيه عينك آفتابي استاندارد ( ورد)

تحقیق تهيه عينك آفتابي استاندارد ( ورد) - ‏تهيه عينك آفتابي استاندارد ‏ ‏ ‏ ‏چطور مي‌توان يك عينك آفتابي استاندارد تهيه كرد؟ ‏اشعه ماوراء بنفش يا...

قیمت : 8,500 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل