دانلود مقاله در مورد شيمي مولكولي 17 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 17 صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

‏1
‏شيم‏ی‏ مولکول‏ی‏
‏موضوع‏: دانش ها و فنون مرتبط با نانو
‏آيا‏ تا به حال هوا را داخل سرنگي محبوس کرده‌ايد تا آن را تحت فشار قرار دهيد؟
‏چه‏ اتفاقي مي‌افتد وقتي پيستون سرنگ را فشار مي‌دهيد؟
‏هوا‏ چگونه متراکم مي‌شود؟ چگونه در يک فضاي کوچکتر جا مي‌گيرد؟
‏يک‏ تکه اسفنج را مي‌توان در فضاي کوچکتري متراکم کرد. علت تراکم اسفنج اين است که در آن سوراخهاي ريزي وجود دارد، وقتي اسفنج را فشار مي‌دهيم هواي داخل اين سوراخها خارج مي‌شود و ماده جامد اسفنج به هم نزديکتر مي‌گردد. درست مثل زماني که يک تکه اسفنج خيس را فشار م‏ي‏‌‏دهيد؛‏ آب از سوراخهاي اسفنج خارج و اسفنج متراکم مي‌شود. "بويل"، دانشمند انگليسي در سال 1662 ميلادي مقداري جيوه – که فلزي مايع است- را در يک لوله شيشه‌اي پنچ متري ريخت. اين لوله خميده به شکل حرف انگليسي U‏ و يک سمت آن مسدود بود. بويل مشاده کرد که با افزودن ‏جيوه‏ هواي به دام افتاده در سمتي که بسته است، متراکم مي‌شود و فضاي کمتري اشغال مي‌کند. بويل نتيجه گرفت که هوا بايد از ذرات بسيار کوچک، يعني اتمهاي ريز، تشکيل شده باشد. ميان اتم‌ها فضايي است که در آن هيچ چيز نيست. وقتي هوا متراکم مي‌شود، اتم‌ها به هم نزديکتر مي‌شوند. بويل همان سال‌ها در کتابي نوشت: "عنصرها را بايد با آزمايش کشف کرد. شيميدانها بايد بکوشند تا هر چيزي را به مواد ساده‌تر تجزيه کنند، آن ماده يک عنصر است."
‏دانشمندان‏ بر مبناي اين توصيه بويل، تا اواخر قرن هجدهم حدود 30 عنصر گوناگون کشف کردند و مواد مرکب زيادي را که از اين عناصر ساخته شده بود را بررسي کردند. بسياري از مواد مرکب بررسي شده تا آن زمان از مولکول‌هاي ساده ساخته شده بودند و هر کدام بيش از چند اتم ندا‏شتند‏. کافي بود فهرستي از انواع گوناگون اتمها تهيه شده و گفته شود که در هر ماده مرکب از هر نوع اتم چند عدد وجود دارد. در سال 1824 ميلادي (1203 شمسي) "يوستون ليبينگ" و "فردريخ وهلر"، شيميدان آلماني درباره دوماده مرکب متفاوت تحقيق مي‌کردند. هريک از آنها براي ‏ماده‏ مرکب خود فرمولي بدست آورد و نشان داد که در آن چه عناصري و از هر عنصر چند اتم وجود دارد. وقتي آنها نتايج کار خود را اعلام کردند معلوم شد که هر دو ماده داراي فرمول يکساني هستند. با اينکه اين دو ماده با هم متفاوت بودند و از هر جهت خواص گوناگوني داشتند، م‏ولکولهاي‏ آنها از عناصر يکسان تشکيل شده و حتي عده اتمهاي هر عنصر در هر دو ماده يکسان بود. به اين ترتيب مشخص شد که تنها جمع کردنِ عده اتمهاي موجود در يک مولکول کافي نيست. و اين اتمها بايد آرايش ويژه‌‌‌اي داشته باشند. بنابراين، آرايش متفاوت سبب تفاوتِ مولکوله‏ا‏ مي‌شود و خواص مواد با هم فرق خواهند داشت.
‏با‏ توجه به اينکه هم مولکولها و هم اتمها به قدري کوچک هستند که ديده نمي‌شوند، شيميدانان چگونه مي توانند نوع آرايش اتم‌ها را در مولکولها بيابند؟
‏نخستين‏ گام را در اين راه، "ادوارد فرانکلندِ" انگليسي برداشت. او مولکول‌هاي آلي را با برخي از فلزات ترکيب کرد و دريافت که اتمِ يک نوع فلزِ، هميشه با تعداد مشخصي از مولکول‌هاي آلي ترکيب مي‌شود. او نتيجه گرفت که هر اتم توانايي و ظرفيت خاصي براي ترکيب با عناصر ديگر دارد. او اسم اين خصلت را "والانس" گذاشت. "والانس" کلمه‌اي لاتين به معناي "ظرفيت" يا "توانايي" است. براي مثال وقتي مي‌گوييم:"ظرفيت هيدروژن «يک» است"، يعني اتم هيدروژن تنها با يک اتم ديگر مي‌تواند ترکيب شود. ظرفيت اکسيژن «دو»، نيتروژن «سه» و کربن «چهار‏»‏ است. ‏اسکات‏ کوپرِ اسکاتلندي، نيز در 1858 ميلادي نظريه "پيوندهاي شيميايي" را مطرح کرد. او معتقد بود که اتمها با "قلاب" يا "پيوند" به يکديگر
‏2
‏متصل مي‌شوند و مولکولهاي مختلف را تشکيل مي‌دهند. طبق نظريه او، هر اتم به اندازه "ظرفيت" يا "والانس" خود مي‌تواند با اتمهاي ‏ديگر‏ پيوند بدهد. کوپر همچنين پيشنهاد کرد که اتم‌ها را با توجه به ظرفيتشان و تعداد پيوندهايي که مي‌توانند با ساير اتمها داشته باشند، به صورت ذيل نمايش دهند:
‏به‏ اين ترتيب مي‌توانيم مولکول‌ها را با رسم پيوندهاي ميان اتم‌ها، به شکل زير نشان بدهيم:
‏استفاده‏ از روش فوق براي نشان دادن ساختمان مولکول‌هاي کوچک و غير آلي، به راحتي مقدور بود، اما در مورد مولکول‌هاي بزرگتر و مواد مرکب آلي، مشکلاتي وجود داشت که گاه باعث گمراهي مي‌شد. از اينرو "ککوله" تلاش کرد تا مشکل ظرفيت را در موردِ مواد مرکب آلي برطرف کند. "فردريش آگوست ککوله" با توجه به اين مسأله که هر اتم کربن ظرفيت اتصال به چهار اتم ديگر را دارد، توانست مسايل مربوط به تعداد زيادي از مولکول‌ها -که ساختمان آنها تا آن زمان معمّا به نظر مي‌رسيد- را حل کند.
‏امروزه‏ نيز از همين مدل براي نشان دادن مولکولها و همچنين توضيح خواص آنها استفاده مي‌شود.
‏اما‏ شيمي‌دانان ها چگونه مي‌توانند بين ساختار مولکول و خواص آن ارتباط برقرار کنند؟
‏مواد‏ مختلف بسته به اين‌که از چه عناصر تشکيل شده‌اند و داراي چه آرايشي هستند، خواص مختلفي دارند. براي مثال موادي که خاصيت اسيدي از خود نشان مي‌دهند در ساختار مولکولي خود اتم هيدروژني دارند که به اکسيژن متصل است و آن اتم اکسيژن هم با يک عنصر نافلز مانند گوگر‏د،‏ فسفر و... پيوند دارد. حال اگر به جاي اتم نافلز، يک اتم فلز مانند سديم، کلسيم يا ... قرار گيرد، ترکيب به جاي "خصلت اسيدي"، "خاصيت قليايي" خواهد داشت.
‏در‏ داروها و مولکول‌هاي بزرگ، خواص ترکيب به عوامل متعددي بستگي دارد. در نانو فناوري که هدف ساختن مولکولي جديد با رفتاري خواص است، يک دانشمند شيمي مولکولي با استفاده از تخصص خود، آرايشي از اتم‌ها را پيشنهاد مي‌کند که خواصيت مورد نظر ما را داشته باشد. از سوي ‏ديگر‏ بايد بدانيم مولکولها صرفاً آنچه ما روي کاغذ رسم مي‌کنيم نيستند. مولکول‌ها داراي بعد هستند و فضا اشغال مي‌کنند.
‏يک‏ مولکول در فضا آرايشهاي مختلفي را مي‌تواند اختيار کند. درحال حاضر با استفاده از يک سري فنون خاص و به کمک کامپيوتر مي‌توان آرايش‌هاي مختلف را پيش‌بيني کرده و چگونگي قرار گرفتن اتمها را در کنار يکديگر را بررسي کرد. همچنين مي توان حدس زد که هر آرايش مولکولي چه خواصي را موجب مي‌شود. اين کار نيز به واسطه اطلاعاتي که يک دانشمند شيمي مولکولي از مطالعه ساختارهاي مختلف مولکولها بدست آورده است، امکان پذير مي‌باشد.
‏شاخه‏‌‏اي‏ از نانوفناوري که با بهره‌گيري از شيمي مولکولي و روشهاي محاسباتي فيزيکي و مکانيک کوانتومي، آرايشهاي متنوع مولکولها را بررسي مي‌کند را نانوفناوري محاسباتي مي‌نامند.
‏3
‏فناوري نانو چيست؟
‏نانوتکنولوژي، فناوري جديد است که تمام دنيا را فرا گرفته است و به تعبير دقيقتر "نانوتکنولوژي بخشي از آينده نيست بکله همه آينده است" . در اين نوشتار بعد از تعريف نانوتکنولوژي و بيان کاربردهاي آن دلايل و ضرورتهاي توجه به اين فناوري آورده شده است:
‏تعريف نانوتکنولوژي و آشنايي با آن
‏نانوتکنولوژ‏ی‏،‏ توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستمهاي جديد با در دست گرفتن کنترل در سطوح ملکولي و اتمي و استفاده از خواص است که در آن سطوح ظاهر ميشود. از همين تعريف ساده برميآيد که نانوتکنولوژ‏ی‏ يک رشته جديد نيست، بلکه رويکردي جديد در تمام رشته هاست. براي ن‏انوتکنولوژي‏ کاربردهايي را در حوزه ها‏ی‏ مختلف از غذا، دارو، تشخيص پزشکي و بيوتکنولوژي تا الکترونيک، کامپيوتر، ارتباطات، حملونقل، انرژي، محيط زيست، مواد، هوافضا و امنيت ملي برشمرده اند.کاربردهاي وسيع اين عرصه به همراه پيامدهاي اجتماعي، سياسي و حقوقي آن، اين ف‏ن‏ آوري را بهعنوان يک زمينه فرا رشتهاي و فرابخش مطرح نموده است.
‏هر‏ چند آزمايشها و تحقيقات پيرامون نانوتکتولوژي از ابتداي دهه 80 قرن بيستم بطور جدي پيگيري شد، اما اثرات تحول آفرين، معجزه آسا و باورنکردني نانوتکنولوژي در روند تحقيق و توسعه باعث گرديد که نظر تمامي کشورهاي بزرگ به اين موضوع جلب گردد و فناوري نانو را به عنو‏ان‏ يکي از مهمترين اولويتهاي تحقيقاتي خويش طي دهه اول قرن بيست و يکم محسوب نمايند .
‏استفاده‏ از اين فنآوري در کليه علوم پزشکي، پتروشيمي، علوم مواد، صنايع دفاعي، الکترونيک، کامپوترهاي کوانتومي و غيره باعث شده که تحقيقات در زمينه نانو بهعنوان يک چالش اصلي علمي و صنعتي پيش روي جهانيان باشد. لذا محققين، اساتيد و صنعتگران ايراني نيز بايد در يک ‏بسيج‏ همگاني، جايگاه، موقعيت و وضعيت خويش را در خصوص اين موضوع مشخص نمايند و با يک برنامهريزي علمي دقيق و کارشناسانه به حضوري فعال و حتي رقابتي سالم در اين جايگاه، عرضاندام و ابراز وجود نمايند و براي چنين کاري طراحي يک برنامه منسجم، فراگير و همه جانبه اجتنا‏ب‏ ‏ناپذير‏ است.
‏نانوتكنولوژي‏ و كاربردهاي آن
‏علوم‏ و فناوري نانو، عنصر ي اساسي در درك بهتر طبيعت در دهه‌هاي آتي خواهد بود. از جمله موارد مهم در آ ي نده، همكاريهاي تحقيقاتي ميان‌رشته‌ا‌ي، آموزش خاص و انتقال ايده‌ها و افراد به صنعت خواهد بود. بخشي از تأثيرات و کاربردهاي نانوتکنولوژي به‏ ‏شرح
‏زير مي‌باشد:
‏4
‏1 – توليد ، مواد و محصولات صنعتي :
‏نانوتكنولوژي‏ تغيير بنياني مسيري است كه در آينده، موجب ساخت مواد و ابزارها خواهد شد. امكان سنتز بلوك‌هاي ساختماني نانو با اندازه و تركيب به دقّت كنترل‌شده و سپس چيدن آنها در ساختارهاي بزرگتر، كه داراي خواص و كاركرد منحصربه‌فرد باشند، انقلابي در مواد و فرآين‏دهاي‏ توليد آنها، ايجاد مي‌كند. محقّقين قادر به ايجاد ساختارهايي از مواد خواهند شد كه در طبيعت نبوده و شيمي مرسوم نيز قادر به ايجادشان نبوده‌است. برخي از مزاياي نانوساختارها عبارتست از: مواد سبك‌تر، قوي‌تر و قابل برنامه‌ريزي ؛ كاهش هزينة عمر كاري از طريق كا‏هش‏ دفعات نقص فنّي ؛ ابزارهايي نوين بر پاية اصول و معماري جديد ؛ بكارگيري كارخانجات مولكولي يا خوشه‌ا‌ي كه مزيّت مونتاژ مواد در سطح نانو را دارند.

‏2- پزشکي و بدن انسان:
‏رفتار‏ مولكولي در مقياس نانومتر، سيستمهاي زنده را اداره مي‌كند. يعني مقياسي كه شيمي، فيزيك، زيست‌شناسي و شبيه‌سازي كامپيوتري، همگي به آن سمت درحال گرايش هستند.
‏•‏ فراتر از سهل‌شدن استفادة بهينه از دارو، نانوتكنولوژي مي‌تواند فرمولاسيون و مسيرهايي براي رهايش دارو ( Drug Delivery‏ ) تهيه كند، كه به‌نحو حيرت‌انگيزي توان درماني داروها را افزايش مي‌دهد.
‏•‏ مواد زيست‌سازگار با كارآيي بالا، از توانايي بشر در كنترل نانوساختارها حاصل خواهدشد. نانومواد سنتزي معدني و آلي را مثل اجزاي فعّال، مي‌توان براي اعمال نقش تشخيصي (مثل ذرات كوانتومي كه براي مرئي‌سازي بكار مي‌رود) درون سلولها وارد نمود.
‏•‏ افزايش توان محاسباتي بوسيلة نانوتكنولوژي، ترسيم وضعيت شبكه‌هاي ماكرومولكولي را در محيط‌هاي واقعي ممكن مي‌سازد. اينگونه شبيه‌سازي‌ها براي بهبود قطعات كاشته‌شدة زيست‌سازگار در بدن و جهت فرآيند كشف دارو، الزامي خواهدبود.
‏3- دوام‌پذيري منابع: كشاورزي، آب، انرژي، مواد و محيط زيست پاك:
‏نانوتكنولوژي‏ چنان چ ه ذكر شد، منجر به تغييرات ي شگرف در استفاده از منابع طبيعي، انرژي و آب خواهد شد و پس ا ب و آلودگي را كاهش خواهدداد. همچنين فنّاوري‌هاي جديد، امكان بازيافت و استفادة مجدد از مواد، انرژي و آب را فراهم خواه ن د كرد. در زمينه محيط زيست ، عل‏وم‏ و مهندسي نانو، مي‌تواند تأثير قابل ملاحظه‌ا‌ي ، در درك مولكولي فرآيندهاي مقياس نانو كه در طبيعت رخ مي‌دهد ؛ در ايجاد و درمان مسائل زيست‌محيطي از طريق كنترل انتشار آلاينده‌ها ؛ در توسعة فنّاوري‌هاي "سبز" جديد كه محصولات جانبي ناخواستة كمتري دارند و ي ا د‏ر‏ جريانات و مناطق حاوي فاضلاب، داشته‌باشد. لازم به ذكراست، نانوتكنولوژي توان حذف آلودگي‌هاي كوچك از منابع آبي (كمتر از 200 نانومتر) و هوا (زير 20 نانومتر) و اندازه‌گيري و تخفيف مداوم آلودگي در مناطق بزرگتر را دارد.
‏در‏ زمينه انرژي ، نانوتكنولوژي مي‌تواند به‌طور قابل ملاحظه‌ا‌ي كارآيي، ذخيره‌سازي و توليد انرژي را تحت تأثير قرار د ا د ه مصرف انرژي را پايين بياورد . به عنوان مثال، شركتهاي

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 4092 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .DOC

تعداد صفحات: 17

حجم فایل:196 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


دانلود مقاله مواد شيميايي مورد استفاده در ساخت قطعات فلزي در صنعت خودروسازي 55 ص

دانلود مقاله مواد شيميايي مورد استفاده در ساخت قطعات فلزي در صنعت خودروسازي 55 ص - ‏بسم الله الرحمن الرحيم ‏ ...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد كاراموزي پتروشيمي شرح پروسس واحد وينيل استات 108 ص

دانلود مقاله در مورد كاراموزي پتروشيمي شرح پروسس واحد وينيل استات 108 ص - ‏1 O ‏2 ‏«دانشگاه‏ ‏آزاداسلامي‏ ‏واحداراك‏ ‏» ‏ ‏دانشکده‏ ‏فني و مهن...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد كارآموزي شيمي هپكو 72 ص

دانلود مقاله در مورد كارآموزي شيمي هپكو 72 ص - ‏گزارش كار آموزي 2 ‏ تاريخچه وروند رشد تكامل شركت هپكو ‏شركت هپكو در سال 1354 شمسي باهدف توليد ما...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد عوامل آنتروپوژنيك درقلمره هاي كارستي باتاكيدبرمديريت كارست 110 ص

دانلود مقاله در مورد عوامل آنتروپوژنيك درقلمره هاي كارستي باتاكيدبرمديريت كارست 110 ص - ‏زمين شناسي ايران: ‏نظرات اوليه درموردشكل گيري ‏فلات اير...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد صدمات ستون فقرات

دانلود مقاله در مورد صدمات ستون فقرات - ‏1 ‏آناتومی ‏ستون فقرات از 24 مهره متحرک (7 مهره‏ گردنی ، 12 مهره ‏ پشتی، 5 مهره کمری) و تعدادی مهره ثا...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شیشه گری 79 ص

دانلود مقاله در مورد شیشه گری 79 ص - ‏2 ‏تاریخچه ‏منابع بسیاری شروع شیشه گری را از حدود سال 2000 ق.م. تخمین زده اند اما تاریخ شناسان در این مورد...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شيمي

دانلود مقاله در مورد شيمي - ‏1 ‏ش‏ي‏م‏ي ‏عمومی ‏د‏ي‏د کل‏ي ‏ش‏ي‏م‏ي‏ را م‏ي‏‌توان به صورت علم‏ي‏ که با توص‏ي‏ف و‏ي‏ژگ‏ي‏ها ، ترک‏ي‏ب و ‏تبد‏ي‏ل...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شيمي و روش تهيه 64 ص

دانلود مقاله در مورد شيمي و روش تهيه 64 ص - ‏شيمي و روش تهيه: ‏لاية نازك پلاستيك مذاب در ديوارة فوم ناپايدار است و اگرتثبيت شود اين ديوارة نازك ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شيمي فيزيك

دانلود مقاله در مورد شيمي فيزيك - 1 ‏ش‏ی‏م‏ی‏ ف‏ی‏ز‏ی‏ک‏ (Physical chemistry‏) بخش‏ی‏ از علم ش‏ی‏م‏ی‏ است که در آن ، از اصول و قوان‏ی‏ن‏ ف‏ی‏ز‏ی...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شيمي مولكولي 17 ص

دانلود مقاله در مورد شيمي مولكولي 17 ص - ‏1 ‏شيم‏ی‏ مولکول‏ی‏ ‏موضوع‏: دانش ها و فنون مرتبط با نانو ‏آيا‏ تا به حال هوا را داخل سرنگي محبوس کر...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شركت توليدي و شيميايي پاكشو شوینده ها شیمی 63 ص

دانلود مقاله در مورد شركت توليدي و شيميايي پاكشو شوینده ها شیمی 63 ص - ‏دانشگاه آزاد اسلامي ـ واحد شهر ري ‏رشته شيمي كاربردي ‏گزارش كارآموزي...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شركت توليدي فرقان شيمي 31 ص

دانلود مقاله در مورد شركت توليدي فرقان شيمي 31 ص - ‏1 ‏پيشگفتار ‏كارآفرين‌ فردي‌ است‌ كه‌ ابزار توليد را به‌ منظور ادغام‌ آنها براي‌ توليد محص...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شبيهسازي ماشينكاري الكتروشيميايي (ECM)

دانلود مقاله در مورد شبيهسازي ماشينكاري الكتروشيميايي (ECM) - ‏چهاردهمين ‏كنفرانس سالا‏نه (‏بين المللي‏)‏ مهندسي مكانيك- ارديبهشت ‏1385- ‏ دانشگ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شبيه سازي مولكولي

دانلود مقاله در مورد شبيه سازي مولكولي - ‏2 ‏مباني شبيه سازي ديناميك مولكولي ‏شبيه سازي مولكولي به روش‏‌‏هايي گفته مي‏‌‏شود كه با در نظر گرفتن ...

قیمت : 18,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد سينتيك شيميايي

دانلود مقاله در مورد سينتيك شيميايي - ‏2 ‏شيمي پيش 1‏ ‏10 ‏«سينتيك شيميايي» ‏فصل 1 ‏« بنام ايزد يكتا » ‏تمام فرآيندهايي كه در جهان هستي در حال...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد سلاح هاي شيميايي در دوران باستان 33 ص

دانلود مقاله در مورد سلاح هاي شيميايي در دوران باستان 33 ص - ‏ ‏1‏-1‏سلاح هاي شيميايي در دوران باستان‏: ‏گرچه تاريخ دقيق نخستين كاربرد مواد سمي...

قیمت : 20,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد روغن موتور وگريس

دانلود مقاله در مورد روغن موتور وگريس - ‏77 ‏بنام خدا ‏سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران ‏شركت شهركهاي صنعتي مازندران ‏معاونت صنايع كوچك ‏...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد درصد شركت كنندگان در آزمون شيمي 18 ,

دانلود مقاله در مورد درصد شركت كنندگان در آزمون شيمي 18 - 17 ‏پروژة آماري ‏موضوع مورد مطالعه (متغير تصادفي ) : ‏درصد شركت كنندگان در آزمون شيم...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد خواص شيميايي گیاهان دارویی 31 ص

دانلود مقاله در مورد خواص شيميايي گیاهان دارویی 31 ص - ‏2 ‏خواص گیاهان داویی تربت جام ‏آرتیشو «داروئى‏» ‏کلیات گیاه شناسی ‏آرتیشو گیاه بومی منا...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد خط صینی سینی 26 ص

دانلود مقاله در مورد خط صینی سینی 26 ص - 1 ‏خط‏ ‏صینی ‏خط‏ ‏سینی‏ (Sini script‏) ‏به‏ ‏خوشنویسی‏ ‏چینی‏ ‏اسلامی‏ ‏اطلاق‏ ‏می‏‌‏شود‏. ‏گاهی‏ ‏ن...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل