دانلود مديريت استراتژیک

دسته بندي : علوم پایه » دانلود پاورپوینت های علمی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل :  powerpoint (..ppt) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 31 اسلاید

 قسمتی از متن powerpoint (..ppt) : 
 

مديريت استراتژیک برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات
به نام خدا
1- مقدمه
هر سازمانی ، یک مجموعه (سیستم) هدفمند است . اهداف هر سازمان ، هم از نظر زمانی و هم به لحاظ رده های تشکیلاتی، دارای سطوح و مراتب مختلفی است. از نظر زمانی، اهداف سازمان به اهداف درازمدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم می شوند. سطح بندی اهداف در رده های تشکیلاتی، سلسله مراتبی از اهداف کلان تا جزیی را پدید می آورد که معمولاً آنها را مأموریت ، چشم انداز و اهداف می نامیم. هنگامی می توان مدیریت یک سازمان را کارا و هدفمند به شمار آورد که نحوه تولید و مصرف هر منبع سازمانی(اعتبارات مالی ، دارائیها ، نیروی انسانی ، مواد اولیه و . . . ) طبق یک طرح یا برنامه استراتژیک، در خدمت نیل به اهداف سازمان،طراحی شده باشد.
اطلاعات، یک منبع سازمانی است و همچون هر منبع سازمانی دیگر، باید به طرز مناسب در سطح سازمان توزیع و به اشتراک گذاشته شود. توزیع و به کارگیری مناسب اطلاعات، مستلزم یک برنامه استراتژیک است. اطلاعات تولیدشده، انباشته شده و یا توزیع شده در درون یا بیرون سازمان باید در جهت دستیابی به اهداف سازمان طراحی شده باشد. استفاده بهینه از اطلاعات به عنوان یک منبع سازمانی، با معیار توانایی برآورده کردن نیازها و کمک به دستیابی به اهداف و مأموریتهای سازمانی در سطوح مختلف، سنجیده می شود. بدیهی است که برنامه ریزی اطلاعات (یعنی تهیه برنامه ای که ارتباط اطلاعات را با اهداف سازمان روشن می سازد)، فعالیتی نیست که یک واحد سازمانی، به صورت مستقل و تنها با توجه به نیازهای ویژه خود، بتوانند انجام دهند.
2
2- تعریف برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات
اکثر سازمانها در مواجه با فناوری اطلاعات غافلگیر شده و بنا به ضرورت و به صورت بخشی به استقرار سیستمهای اطلاعاتی و فناوری اطلاعات پرداخته اند. اما به تدریج بخشهای مختلف به جزیره های اطلاعاتی که مستقیماً به طراحی، تجهیز، بهره برداری و پشتیبانی سیستمهای اطلاعاتی خود اقدام می نمایند تبدیل شده اند که موجب تعامل نامناسب بین بخشهای سازمان، افزایش دوباره کاری، عدم هماهنگی توسعه فناوری اطلاعات با اهداف کلان و استراتژی سازمان و ... شده است، این مضرات سازمانها را به فکر واداشته که این جزایر سرگردان و پراکنده را تحت یک نظام واحد سازماندهی نمایند و برای فناوری اطلاعات در سازمان خود برنامه ریزی نمایند. نخستین تلاشها به منظور برنامه ریزی و کنترل سیستمهای فناوری اطلاعات در دهه های 50 و 60 صورت گرفت. در این سالها بیشترین بخش منابع مصرفی در توسعه نرم افزارهای کاربردی جدید و یا اصلاح نرم افزارهای موجود به کارگرفته می شد. بنابراین در ابتدا تمرکز اصلی برنامه ریزان حول این دو محور بود. سازمانها روشهای مختلفی را برای توسعه سیستمها و کنترل پروژه آنها برقرار نمودند که البته این فعالیتها بیشتر در لایه برنامه ریزی عملیاتی سازمان انجام می پذیرفت. اما هر چه کاربری سازمانها از سیستمهای اطلاعاتی پیچیده تر شد تأکید و تمرکز برنامه ریزی از لایه عملیاتی به سطح برنام هریزی مدیریتی و کنترل تخصیص منابع انتقال یافت. برنامهریزی استراتژیک فناوری اطلاعات برای هر سازمان، سندی است که معماری اطلاعات سازمان را در پرتو ملاحظات استراتژیک مانند ماموریت، اهداف و اولویت های سازمان تعیین کرده و برنامه اجرایی لازم برای دستیابی به سیستم ها و پایگاههای اطلاعاتی را در سطح سازمان تعیین می کند. به عبارت دیگر، برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات منشور و برنامه کلان سازمان در زمینه سیستم های اطلاعاتی و به طور کلی، فناوری اطلاعات است.
3
2- تعریف برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات (ادامه)
چهار دلیل عمده برای گرایش سازمانها به برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات وجود دارد که عبارتند از:
گسترش و بهبود فناوری
کمبود نیروی انسانی متخصص
محدودیت منابع سازمان
پیدایش سیستم یکپارچه
برنامهریزی استراتژیک فناوری اطلاعات با اهداف زیر تهیه میشود:
- کسب شناخت از محیط سازمان و استراتژیهای آن
- تعیین استراتژیها و سیاست های کلان فناوری اطلاعات برای پشتیبانی از مأموریت و اهداف سازمان
- تدوین معماری اطلاعاتی شامل فهرست، مشخصات و ارتباط سیست مهای اطلاعاتی
- تعیین نیازهای اجرایی عمده برای توسعه و اجرای سیستم های اطلاعات در سازمان
- تعیین مشخصات زیرساخت های سخت افزاری و ارتباطی فناوری اطلاعات
- تعیین مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز سازمان برای پیاده سازی و اجرای سیستمهای اطلاعات
4
2- تعریف برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات (ادامه)
کلیه گروههای یک سازمان می توانند در برنامه ریزی فناوری اطلاعات آن سازمان سهیم باشند، لیکن حد مشارکت هر یک و راهبری آن در سازمانهای مختلف با توجه به مدل انتخاب شده برای برنامه ریزی متفاوت است. مدیران بخشهای اطلاعاتی سازمان و مدیران عالی اغلب به عنوان سکان دار، اعضای ثابت کمیته برنامهریزی استراتژیک فناوری اطلاعات می باشند. تحلیل گران سیستم، مدیران بخشهای غیر اطلاعاتی، کاربران، برنامه ریزان سیستمهای کامپیوتری، پرسنل عملیاتی، مشاوران و عرضه کنندگان خدمات سخت افزاری خارجی به تناسب سطح، حیطه فعالیت و تخصص خود باید در برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات در سازمان مشارکت نمایند.
5

 
دسته بندی: علوم پایه » دانلود پاورپوینت های علمی

تعداد مشاهده: 4867 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .ppt

تعداد صفحات: 31

حجم فایل:1,668 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


دانلود مديريت استراتژیک

دانلود مديريت استراتژیک - مديريت استراتژیک برنامه ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات به نام خدا 1- مقدمه هر سازمانی ، یک مجموعه (...

قیمت : 8,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل