دانلود مقاله خط و خوشنويسي 15ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 15 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏خط و خوشنويسي ، انواع آن و ارزشهاي بصري هر يك
‏خط و خوشنويسي
‏نقش سازنده و مؤثر هنر خط در پيشبرد علوم و پايه گذاری ‏تمدن و فرهنگ اصيل چنان مؤثر عميق و بنيادين و آن چنان گسترده و نامحدود بوده است ‏كه در وصف نمی گنجد .
‏ارتقاء سطح دانش بشری در همه موضوعات مرهون هنر خط و نگارش ‏و كتابت است اعجاز اين هنر ، توانست اندوخته های بشری را طی تاريخ در اختيار سراسر ‏اين جهان و همة مردمان قرار دهد .
‏خط توانست فراتر از زمان و مكان و مرزها و ‏فرهنگ ها ، حاضران را با گذشتگان پيوند و اتصال دهد و انتقال علم و انديشة انسانها ‏را ميسر نموده و تداوم بخشد نگارش و كتابت در طول حيات خود توانسته است افكار ، ‏احساسات ، معلومات و تجربيات گذشتگان را در تاريخ ثبت كند و از دستبرد ، تباهی ، ‏تاراج و زوال محفوظ دارد . تا نسل حاضر از اندوخته های نياكان خود برخوردار و بهره ‏مند شود .
‏هنوز از زمان پيدايش و يا اختراع خط ، اطلاع دقيقی در دست نيست . اما ‏آنچه بدون ترديد مشخص است اين است كه خط و يا اختراع علائم نگارش و ترسيمهای ‏قراردادی در بين نوع بشر از مفيدترين و مهم ترين اختراعات و باعث شكوفائی تمدن بشری ‏شده است .
‏هنر خط ، همانند ديگر دستاوردهای انديشة بشری ، دورانهای مختلفی را طی ‏نموده است و پس از سپری نمودن اعصار و قرون طولانی به مرحلة كنونی خود رسيده است . ‏پيدايش خط در آغاز به صورت تصويری و ترسيمی بوده و هر تصوير نمايندة يك انديشه و يا ‏يك واقعه محسوب می شده است . سپس مرحلة رمزی آن پيش آمده كه هر حرف نشانگر كلمه و ‏تصويری بوده است
.
‏در آن روزگار 24 الفبای قراردادی بوجود آمد كه همگام با ‏بكاربردن آنها ، از علامتهای پيچ در پيچ هيروگليف نيز استفاده می شده است . از آثار ‏آن دوره ؛ اهرام مصر ، كتيبه ها و نوشته های فراوان در كشور مصر است . پس از مصريان ‏، فنيقيان آن حروف اوليه را به درجة عالی تری رسانده و سپس يونانيان به آن كمال ‏مطلوب را بخشيدند . آنگاه خط آسانتری بنام خط هيراتيكی در حدود 1900 سال قبل از ‏ميلاد مسيح بوجود آمد . پس از آن يك نوع خط مورتيكی جانشين آن گرديد كه اين خطوط را ‏برروی سنگهای نازك و سفيد حك می كردند .
‏گرچه نوشتن و حك كردن بر روی اينگونه ‏اجسام سفت ، امری بسيار مشكل بود ، لكن اين دشواری مانع از تحرير نمی شد . كتيبه ها ‏و سنگ نوشته های زيادی از كتابخانه های بابل و ايلام بدست آمده است .
‏بطور خلاصه ‏در ايران در عهد هخامنشی خط ميخی در عهد ساسانی خط پهلوی و از عهد ورود اسلام به ‏ايران خطهای كوفی و نسخ و سپس نستعليق رايج بوده است .
‏در مورد زمان پيدايش خط تاريخ ، مشخصی نمی توان قائل شد ، چون ‏امری تدريجی بوده و طی سالها يا قرنها به صورت مشخص تجلی و ظهور پيدا كرده است ، ‏لكن تشخيص اصل و بنياد و ريشة هر خط ، با استناد به آنچه در دست است ، تا حدودی ‏ميسر است .
1‏ـ كوفی
2‏ـ نسخ
‏و خطوط ديگر ، از تأثير گذاری نوعی بر نوع ‏ديگر پديدار شده اند .
‏پيدايش خط كوفی را چنين آورده اند :
‏لذا می توان ‏دريافت كه خط كوفی ، نتيجه ای از نظم و ترتيب خط حجازی می باشد . لازم به ذكر است

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3247 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:170 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


دانلود مقاله گلستانه و خوشنويسي

دانلود مقاله گلستانه و خوشنويسي - ‏خلاصه: ‏آقا سيد على‌اکبر ملقب به گلستانه در سال ‏۱۲۷۵‏ در اصفهان متولد شد. وى در خط شکسته چنان جايگاهى يافت ک...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله خط و خوشنويسي 15ص

دانلود مقاله خط و خوشنويسي 15ص - ‏خط و خوشنويسي ، انواع آن و ارزشهاي بصري هر يك ‏خط و خوشنويسي ‏نقش سازنده و مؤثر هنر خط در پيشبرد علوم و پايه ...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد خط و خوشنويسي ، انواع آن و ارزشهاي بصري هر يك 20 ص

دانلود مقاله در مورد خط و خوشنويسي , انواع آن و ارزشهاي بصري هر يك 20 ص - ‏1 ‏خط و خوشنويسي ، انواع آن و ارزشهاي بصري هر يك ‏خط و خوشنويسي ‏ن...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل