تحقیق چرا همه ي آدمها زيبا نيستند ( ورد)
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 2 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
چرا همۀ آدمها زيبا نيستند ؟
پرنده ماده (سمت چپ)، جفت زيبا و سلامتي براي خود برميگزيند.
يک تحقيق جديد توضيح ميدهد که چرا همه ما انسانها با خصوصيات چهره و بدن ستاره هاي سينما به دنيا نمي آييم.
يکي از مسائلي که همواره خار چشم زيست شناسان بوده، اين است که با وجود اينکه جنس ماده براي توليد مثل همواره به سوي جذابترين نر جلب ميشود، چگونه باز هم هر موجود با هم نوع خود تا اين حد متفاوت است، در حالي که بايد تا کنون جذابترين ژنها در ميان کل جمعيت گونه هاي جانوري پخش شده و کل افراد آن زيبا شده باشند.
به گفته ماريون پتري (Marion Petrie) سرپرست تيم تحقيقاتي دانشگاه نيوکاسل " در زمينه زيست شناسي تکاملي، اين امر يکي از مشکلات اساسي است"
معماي رفتار نرها در انتخاب جفت
در بعضي گونه هاي جانوري، ماده ها براي جفتگيري به انتخاب جذابترين نرها ميپردازند. براي مثال طاووسهاي ماده، طاووس نري را انتخاب ميکنند که پرهاي دمش از ديگران بلندتر باشد. به عبارتي اين طاووس با دم زيبا و درخشان، "جرج کلوني" طاووسها به شمار مي آيد.
ويژگيهاي ممتاز ظاهري معمولا نشانه سلامت و شايستگي ژنتيکي در مواردي چون مقاومت در برابر بيماريها و قويتر بودن نيز هستند، و از جمله خصوصياتي به شمار ميروند که نسل بعدي آن را به ارث خواهند برد. بر اساس اين شيوه انتخاب جفت، اگر ماده ها تنها با جذابترين نر جفت گيري کنند، پس کم کم نرهاي نازيبا بايد از رده زيستي خارج شده و تمام آنها بايد پس از مدتی به یک اندازه زیبا شده باشند. اما واضح است که ماجرا چنین نیست، زیرا همواره در ازای هر ستاره سینمای خوش سیما در عالم جانوران و پرندگان، یک نر معمولی نه چندان متناسب و بد قیافه یز وجود دارد.
به این ترتیب این معمای انتخاب جفت، به مدت چند دهه دانشمندان زیست شناسی تکاملی را درگیر نموده است. به گفته پتری:"اگر ما درافراد یک گونه جاندار، هیچ تمایز، تفاوت و اختلافی نداشته باشیم، اصولا درآن گونه تکاملی رخ نخواهد داد".
اکنون گروهی از دانشمندان بریتانیایی به پاسخی دست یافته اند که شاید جوابگوی معمای وجود افراد معمولی و حتی نازیبا باشد: "جعبه ابزار DNA"
جعبه ابزار DNA
جعبه ابزار DNA سلول، واقعا یک جعبه ابزار نیست بلکه مجموعه ای از فرایندهای ملکولی است که به طور عادی و دائمی به ترمیم صدمات وارده بر DNA که در شرایط عادی و بر اثر جهشهای ژنی ایجاد میشوند، میپردازد. جهش ژنی میتواند مضر بوده و موجب از بین رفتن بافتها، مشکل در عملکرد اعضا یا بروز سرطان شود. بعضی جهشهای ژنی نیز مفید هستند که از جمله این موارد میتوان به جهش در بخشی از ژن که مسئول مقابله با بیماریهاست اشاره کرد. چنین جهشی میتواند مقاومت بدن جاندار را در برابر باکتریها و ویروسها افزایش دهد