تحقیق انواع سموم در كشاورزي 25 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 26 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏3
‏2
‏انواع سموم در كشاورزي
‏سم شناسی
‏سم شناسی (Toxicology) ‏درباره تاثیرات زیان آور عوامل ‏شیمیایی و فیزیکی بر روی سیستمهای زنده بحث می‌کند. یا علم راجع به سموم تولید شده ‏بوسیله ‏گیاهان ‏، ‏جانوران و ‏باکتریهای ‏پاتوژن ‏را گفته می‌شود. این کلمه از ریشه یونانی کلمه Lagos ‏و taxicon ‏گرفته شده که به معنای مطالعه تاثیرات ‏منفی مواد شیمیایی روی ارگانیسمهای زنده است.
‏دید کلی
‏انسان در یک محیط شیمیایی زندگی می‌کند و بسیاری از این مواد ‏شیمیایی را ‏تنفس ‏می‌کند، می‌خورد و ‏از راه ‏پوست ‏جذب می‌کند. برآوردها حاکی از آنند که ‏بیش از 60000 ماده شیمیایی مورد مصرف عموم بوده و گفته می‌شود در حدود 500 ماده ‏شیمیایی جدید در هر سال ، وارد بازار می‌گردد. همراه با پیشرفتهای تکنولوژی آلودگی ‏نیز توسعه یافته است. صنعتی شدن و ایجاد مراکز شهری بزرگ منجر به ‏آلودگی ‏هوا ‏، ‏آلودگی ‏آب ‏و خاک شده است.
‏علل اصلی آلودگی مربوط به تولید و مصرف انرژی مواد ‏شیمیایی صنعتی و افزایش فعالیت کشاورزی می‌باشد. در این میان علم سم شناسی ، با ‏بررسی تاثیرات نامطلوب ایجاد شده در انسان در اثر این آلودگیها و مشخص نمودن ایمنی ‏یا خطر ناشی از آنها ، راه را برای فعالیتهای درمانی این آلودگیها باز می‌کند. سم ‏شناسی دارای شاخه‌های مختلفی می‌باشد
‏3
‏2
.
‏سموم داخلی
‏سموم داخلی یا سمومی که از راه ‏معده ‏و ‏دستگاه گوارش ‏حشرات را مسموم می‌کنند، مانند ‏ترکیبات ‏آرسنیک ‏، ‏فلوئور ‏و ‏آنتیموان.
‏سموم تماسی
‏سموم تماسی ‏ترکیباتی هستند که از راه ‏پوست ‏، جذب بدن حشرات شده و آنها را از بین ‏می‌برند. این سموم ممکن است، معدنی مانند ‏گوگرد ‏و ‏پلی‌سولفورها ‏، یا گیاهی مانند ‏نیکوتین ‏و یا ‏سموم ‏آلی مصنوعی (‏ترکیبات کلره و فسفره) مانند ‏ددت ‏باشند.
‏سموم گاز
‏سموم گاز ترکیباتی هستند که به صورت ‏گاز ‏، حشره را تحت ‏تاثیر قرار می‌دهند. اگر این سموم به صورت ‏مایع ‏یا ‏جامد ‏باشند، باید به ‏آسانی قابلیت ‏تبخیر ‏و یا ‏تصعید ‏داشته ‏باشند تا به صورت گاز در آمده و حشرات را متاثر کنند. مهمترین این سموم عبارتند از ‏اسید سیانیدریک ( HCN) ‏، ‏برمید متیل ( CH3Br) ‏، ‏سولفید ‏کربن CS2 ‏و ‏پارادی‌کلرو بنزن C6H4Cl2.
‏سموم دفع جوندگان
‏مهمترین این سموم عبارتند از:
‏3
‏4
‏انیدرید آرسنو (As2O3)
‏محلول 3 تا 5 درصد آن را با ‏آب مخلوط می‌کنند. برای تهیه آن ، ‏سولفورهای آرسنیک‌دار ‏را در هوا ‏می‌سوزانند و ‏انیدرید آرسنو ‏به صورت بخار متصاعد می‌شود که آن را در ‏محفظه‌های مخصوصی سرد می‌کنند. قدرت کشندگی آن برای ‏موش 75mg/kg ‏و برای انسان 130mg/kg ‏است.
‏سولفات تالیم (Tl2SO4)
‏سولفات تالیم ‏و نیز ‏استات ‏آن ، به عنوان سم جوندگان مصرف می‌شود. این سموم را به صورت طعمه بکار ‏می‌برند و آن را به نسبت یک درصد با آرد مخلوط می‌کنند.
‏فسفید روی (Zn3P2)
‏این سم را نیز برای از بین بردن ‏جوندگان ‏، با غلات یا آرد به نسبت یک تا چهار درصد مخلوط می‌کنند.
‏مواد شیمیایی آلی سمی
‏نگاه کلی
‏مواد ‏شیمیایی ‏سنتزی ترکیباتی هستند که در طبیعت یافت نمی‌شوند و اغلب توسط ‏شیمیدانان ‏از اجسام ساده‌تر یا فروپاشی ‏موادی با ساختار پیچیده‌تر ، سنتز می‌شوند. اکثر این مواد مصرف تجاری دارند و بخش ‏اعظم آنها ترکیباتی آلی هستند که از ‏نفت ‏بعنوان منبع اولیه کربن در ساختمان این ‏ترکیبات استفاده شده است. از ‏ترکیبات آلی سنتزی
‏3
‏5
‏که سمی هم هستند در مهار ‏انواع آفتها استفاده می‌شود و سمیت این مواد ، موجب نگرانی از لحاظ سلامتی انسان و ‏سایر موجودات و همچنین ‏آلودگی ‏محیط زیست ‏شده است.
‏آفت‌کشها
‏آفت‌‌کشها ‏ترکیباتی هستند که یک موجود ‏نامطلوب را از بین برده و یا با مداخله در فرایند تکثیر آنها ، جمعیتشان را مهار ‏می‌کنند. خاصیت مشترک تمام آفت‌کش‌های شیمیایی این است که فرایند سوخت و ساز مهم ‏موجوداتی را که این مواد برای آنها سمی است، مسدود می‌کنند. آفت‌کش‌ها بطور گسترده ‏در مهار آفتهای کشاورزی مانند ‏علف‌های هرز ‏و همچنین ‏حشرات ‏مورد ‏استفاده قرار می‌گیرند. آفت‌کش‌های سنتزی از همان اوایل مصرف بعلت تاثیری که در ‏سلامت انسان در اثر مصرف مواد غذایی آغشته با این ‏مواد ‏شیمیایی ‏دارند، موجب نگرانی بوده است.
‏تاریخچه استفاده از آفت‌کش‌ها
‏یونانیها حدود 1000 سال پیش از میلاد برای ‏ضد عفونی کردن خانه‌های خود از‏حاصل از سوزاندن ‏گوگرد جامد ‏استفاده می‌کردند. این عمل تا ‏قرن نوزدهم با وارد کردن این ‏عنصر ‏در شمع مورد ‏استفاده قرار می‌گرفت. استفاده از ‏آرسنیک ‏و ‏ترکیبات آن برابر مهار حشرات حداقل به سال 900 میلادی بر می‌گردد و از اواخر قرن ‏نوزدهم تا ‏جنگ جهانی دوم ‏کاملا گسترش یافت.
‏سبز ‏پاریس که نمک ‏مس ‏با ‏یون ‏آرسنیک است، ‏حشره‌کش ‏معروفی است که در سال 1867 معرفی ‏شد. ترکیبات آرسنیک در دهه‌های 1930 تا 1950 بطور گسترده مورد استفاده قرار می‌گرفت

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4382 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 26

حجم فایل:38 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


تحقیق انواع سموم در كشاورزي 25 ص

تحقیق انواع سموم در كشاورزي 25 ص - ‏3 ‏2 ‏انواع سموم در كشاورزي ‏سم شناسی ‏سم شناسی (Toxicology) ‏درباره تاثیرات زیان آور عوامل ‏شیمیایی و فیزیک...

قیمت : 8,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل