دانلود مقاله در مورد رجعت

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 43 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

1
‏مقدمه
‏يكى از مباحثى كه از ديرباز پيرامون آن سخن گفت شده و پيوسته مورد نقد و ايراد از يكسو، و پاسخگوئى و دفاع از سوى ديگر بوده، مسأله ‏«‏رجعت‏»‏ است. بدين معنى كه برخى از آيات قرآن شريف و روايات منقول از خاندان رسالت از بازگشت گروهى از انسانها به دنيا پيش از برپائى رستاخير گزارش مى‏‏‏دهند، و پيروان آئين تشيع نيز در پذيرش آن كمترين ترديد به خود راه نداده، بدين جهت در كتب عقايد و كلام به صورت مختصر و كوتاه از اين عقيده سخن به ميان آمده و در صورت لزوم به دلايل و شواهدى بر صحت آن اشاره شده است .
‏اما برخى از نويسندگان مسلمان در گذشته و حال در كتاب‏‏‏هاى خود به نقد اصل رجعت پرداخته، شبهاتى پيرامون آن وارد كرده‏‏‏اند. و به بسا اظهار داشته‏‏‏اند كه اين عقيده ريشه اسلامى ندارد و از انديشه‏‏‏ها و عقايد مكاتب و مذاهب ديگر به اسلام سرايت نموده است. البته عالمان بزرگ اسلامى - كه پاسداران مرزهاى عقيده و ايمان هستند، هرگز اينگونه انتقادات و اعتراضات را بدون پاسخ نگذارده، با بيان و قلم، رايت مقدس دفاع از آرمانهاى اصيل اعتقادى را بر دوش كشيده‏‏‏اند.
‏از اين رو مى‏‏‏بينيم كه كتب بسيارى در بررسى عقيده رجعت و نفى شبهات وارد پيرامون آن، نگاشته و هرگاه مخالفان و منكران لبه حمله خويش را تبزتر كرده‏‏‏اند، اينان نيز بر شمار نوشته‏‏‏هاى علمى خود افزوده و چون مشعلهايى فروزان به روشنگرى و هدايت پويندگان راه حق و جويندگان چشمه‏‏‏هاى زلال معرفت پرداخته‏‏‏اند. مثلاً در قرن دوم و سوم هجرى كتابهايى چند بدست توانمند دانشمندان شيعه درباره رجعت نوشته شده، و در قرن چهارم و پنجم شمار آن كاهش يافته و از قرن ششم به اين سو گاهگاه نوشته‏‏‏اى در اين زمينه تأليف گرديده است. همچنانكه در چند دهه اخير نيز به علت گسترش مخالفتها و انتقادات، به ويژه از سوى برخى مذاهب جديدالتأسيس، شمارى از عالمان و قلم پردازان به تأليف كتاب مستقل و استدلالى در همين مبحث دست يازيده‏‏‏اند.
‏اينك به منظور روشن ساختن اذهان كليه كسانى كه مايلند اين مسأله را با كمال بى طرفى مطالعه و بررسى كنند، بحث رجعت را در صفحات آينده بررسى كرده از خلاصه گويى پيروى مى‏‏‏كنيم. مباحث ما را در اين رساله، امور ياد شده در زير تشكيل مى‏‏‏دهد:
‏1- مفهوم رجعت.
‏2- شيعه و رجعت.
‏3- ظهور مهدى منتظر و رجعت.
‏4- امكان رجعت از ديدگاه عقل.
‏5- بازگشت به دنيا در امتهاى پيشين.
‏6- زمينه‏‏‏هاى مساعد رجعت در قرآن و صحاح و سنن.
‏7- دليل وجود رجعت در امت اسلامى.
‏8- پرسش‏‏‏ها و پاسخ‏‏‏ها پيرامون رجعت.
‏رجعت از ديدگاه عقل , قرآن , حديث , حسن طارمى
‏مفهوم رجعت
‏رجعت در لغت به معناى ‏«‏بازگشت‏»‏ بكار مى‏‏‏رود و در اصطلاح به بازگشت گروهى از مردگان به اين جهان همزمان باقيام جهان حضرت مهدى (ع) گفته مى‏‏‏شود، و طبعاً بازگشت اين گروه قبل از فرا رسيدن رستاخيز خواهد بود. روى اين اصل گاهى از رجعت در شمار رويدادهاى قبل از قيامت ياد مى‏‏‏شود و گاهى در زمره حوادث مربوط به ظهور مهدى منتظر مذكور مى‏‏‏گردد. ولى بايد دانست كه مسأله رجعت از ديدگاه شيعه رويدادى است مستقل از دو موضوع ياد شده (قيامت - و ظهور حضرت مهدى‏«‏عج‏»‏)، اگر چه بين هر سه موضوع پيوند زمانى برقرار است .
2
‏محدث گرانقدر شيعى شيخ حر عاملى مى‏‏‏نويسد:
‏«‏مراد از رجعت در نزد ما همانا زندگى بعد از مرگ و پيش از قيامت است، و همين معنى است كه از لفظ رجعت به ذهن خطور مى‏‏‏كند و دانشمندان بر آن تصريح كرده‏‏‏ايد‏»‏ 1.
‏فقيه و متكلم تواناى شيعى شيخ مفيد مى‏‏‏فرمايد:
‏«‏خداوند شمارى از امت محمد (ص) را بعد از مرگشان و پيش از برپائى قيامت بر مى‏‏‏انگيزد، و اين از اختصاصات مذهب آل محمد عليهم السلام مى‏‏‏باشد و قرآن بر درستى آن گواهى مى‏‏‏دهد‏»‏.2
‏دانشمند متبحر شيعه در قرآن چهارم سيد مرتضى علم الهدى پيرامون رجعت از نظر شيعه مى‏‏‏نويسد:
‏«‏عقيده شيعه اماميه چنين است كه خداوند متعال به هنگام ظهور امام زمان حضرت مهدى (عج) گروهى از شيعيان را كه پيش از قيام آن حضرت از دنيا رفته‏‏‏اند، به دنيا باز مى‏‏‏گرداند تا آنان به پاداش ياورى و همراهى و درك حكومت آن وجود مقدس نائل آيند؛ و نيز برخى از دشمنان حضرتش را زنده مى‏‏‏كند تا از ايشان انتقام گيرد، بدين ترتيب كه آشكارى حق و بلندى مرتبت پيروان حق را بنگرند و اندوهگين شوند‏»‏ 3.
‏علامه مجلسى - قدس سره - پس از نقل روايات فراوان و ذكر اقوال بزرگان درباره رجعت مى‏‏‏نويسد:
‏«‏از ديدگاه ما (شيعيان) رجعت به (گروهى از) مؤمنان راستين و كافران فرو رفته در گرداب كفر والحاد اختصاص دارد و كسى غير از اين دو گروه به دنيا باز نخواهد گشت‏»‏.4
‏از اين بيانات و با توجه به احاديثى كه در كتب معتبر شيعه گردآورى شده به روشنى بر مى‏‏‏آيد كه شيعيان رجعت را منحصر به بازگشت گروهى از مؤمنان و كافران مى‏‏‏دانند و بس. اينان با استناد با دلائل متقن و خلل‏‏‏ناپذير معتقدند كه بنا بر وعده حتمى الهى، آخرين ذخيره خداوندى، حضرت مهدى (عج) كه همنام و هم كنيه پيامبر خاتم و از نسل آن حضرت مى‏‏‏باشد - در روزگارى كه زمان آن بر ما پوشيده است، پرده غيبت را كنار مى‏‏‏زند و با ظهور خويش كاخ ستمگران را درهم مى‏‏‏شكند خداجويان را به عزت مى‏‏‏رساند، شوكت مسلمين را زنده مى‏‏‏كند و خفاشان شبهاى تيره را براى هميشه از صفحه روزگار محو مى‏‏‏نمايد. آنگاه همزمان با قيام اين رادمر عدل گستر گروهى از مؤمنان و منكران به جهان مادى بازگشته و هر گروه براساس كردار پيشين خود به ثواب و عقاب نائل مى‏‏‏آيند. 5
‏پى نوشتها:
‏1- الايقاظ من الهجعه فى البرهان على الرجعه، باب دوم.
2- بحارالانوار 136/53 (نقل از ‏«‏مسائل السرويه‏»‏ شيخ مفيد).
3- بحارالانوار 138/53 (نقل از رساله‏‏‏اى كه سيد مرتضى در پاسخ مردم رى نوشته است).
4- بحارالانوار 138/53.
5- ظهور حضرت ولى عصر وقيام جهانى آن حضرت مورد اتفاق همه فرق اسلامى بوده، و در بسيارى از كتب حديثى، تاريخى و كلامى دانشمندان مسلمان بر صحت اين عقيده تصريح شده است. براى آشنائى با نظريات و اعترافات شخصيتهاى اسلامى در اين زمينه به كتاب فارسى ‏«‏دانشمندان عامه و مهدى موعود‏»‏ (نگارش آقاى دوانى) و كتاب عربى ‏«‏منتخب الاثر فى الامام الثانى عشر‏»‏ (تأليف حضرت آية الله صافى) و ديگر كتب مربوط رجوع شود.
‏رجعت از ديدگاه عقل , قرآن , حديث , حسن طارمى
‏ظهور مهدى منتظر و رجعت
‏برخى ناآگاهان چنين پنداشته‏‏‏اند كه ظهور حضرت مهدى (عج) پس از غيبت همان رجعت است، در حاليكه چنين نيست. زيرا غيبت از نظر شيعه جز زندگى آن حضرت در اين جهان ماده به صورت يكفرد ناشناخته چيز ديگرى نيست و شيعه حضرت مهدى را زنده مى‏‏‏داند و در انتظار ظهور حضرتش بسر مى‏‏‏برد. اما رجعت به معنى زنده شدن گروهى از مؤمنان و كافران وبازگشت آنان به دنياست و به هيچ روى با غيبت ارتباط ندارد. روايات رجعت در كتاب شيعه موجود است و هر كس با مراجعه به آنها در مى‏‏‏يابد كه هيچگاه در هيچ روايتى، قيام امام عصر را رجعت نخوانده‏‏‏اند و هرگز كسى آن حضرت را مرده نمى‏‏‏داند تا ظهورش را بتوان رجعت خواند.
‏گذشته از اين، اگر رجعت همان انتظار ظهور منجى باشد، نبايد شيعه را به خاطر داشتن چنين اعتقادى نكوهش كرد، چرا كه برخى از فرق اسلامى - حتى از اهل تسنن - نيز بر اين عقيده بوده و چشم براه ظهور شخصيتى از نسل رسول گرامى هستند.
3
‏خلاصه آنكه: مسأله رجعت و ظهور امام عصر (ع) دو رويداد مستقل از يكديگرند، كه يكى از آن دو (قيام حضرت مهدى) مورد تأييد همه فرق اسلامى بوده (اعم از اينكه متولد شده و هم اكنون زنده است و يا در آينده ديده به جهان خواهد گشود) و ديگرى (رجعت) كه چنين نيست و فقط شيعى مذهبان درباره آن بحث و گفتگو كرده‏‏‏اند. البته بر اساس روايات موجود، بين ظهور مهدى منتظر و وقوع رجعت پيوند زمانى وجود دارد، ولى اين پيوند هرگز نشانه اتحاد و يگانگى دو مسأله نمى‏‏‏باشد.
‏نكته ديگرى كه از توضيح آن ناگزيريم، اين است كه:
‏هرگاه ظهور پس از غيبت را رجعت بناميم، بايد در دو مورد بنابر نظر اهل تسنن به رجعت قائم شويم:
‏1- شكى نيست كه حضرت موسى به حكم آيه ‏«‏و واعدنا موسى ثلاثين ليلة...‏»‏ 17 مدت چهل شبانه روز ازقوم خود جدا شد و دور از انظار آنان زندگى كرد، آنگاه پس از سپرى شدن چهل روز به ميان قوم خود بازگشت .
‏2- طبرى و ابن سعد و ديگران چنين گزارش مى‏‏‏دهند: ‏«‏هنگامى كه رسول خدا دعوت حق را لبيك گفت، خليفه ثانى از جاى برخاست و فرياد برآورد كه: چند تن ازمنافقان پيامبر را مرده مى‏‏‏پندارند. بخدا سوگند آن حضرت نمرده است، بلكه نزد پروردگار خود رفته است همانگونه كه موسى بن عمران به آستان خدا شتافت و چهل شب از ديده مردم پنهان بود، سپس نزد ايشان بازگشت در حاليكه مردم او را مرده مى‏‏‏خواندند. قسم به خدا، رسول گرامى باز مى‏‏‏گردد و آنگاه دستها و پاهاى كسانى را كه به حضرتش نسبت مرگ دادند، جدا خواهد نمود‏»‏ 18 البته وى پس از گفتگوئى كوتاه با ابوبكر نظر خود را پس گرفت و رحلت پيامبر را باور كرد؛ اما اين عبارت نشان مى‏‏‏دهد كه ظهور پس از غيبت محال نيست .
‏در فرازهاى آينده به بررسى براهين عقلى و نقلى بر امكان رجعت و سازگارى آن با معارف اسلامى مى‏‏‏پردازيم و موارد چندى از وقوع بازگشت به دنيا در زمانهاى گذشته را مورد بررسى قرار داده دلائل تحقق آن را در زمان آينده، ذكر مى‏‏‏كنيم .
‏پى نوشتها:
‏17- اعراف: 142 - ‏«‏موسى را براى مدت سى شى به ميعاد فرا خوانديم و آن را با ده شب ديگر به اتمام رسانيديم. پس ميقات پروردگارش چهل شب به طول انجاميد‏»‏.
18- تاريخ طبرى 442/2 - الطبقات الكبرى 266/2.
‏رجعت از ديدگاه عقل , قرآن , حديث , حسن طارمى
‏دليل وجود رجعت در امت اسلامى
‏مكتب تشيع براساس پيروى از قرآن و خاندان رسالت، استوار است، و شيعيان معتقدند كه در شناخت و دريافت معارف اسلامى بايد به اين دو گوهر گرانبها چنگ زد و ازپرتو انوار درخشان اين دو منبع پرفيض بهره برد. شيعه اين اعتقاد را نه از پيش خود ساخته، بلكه بنيانگزار آئين اسلام و آورنده شريعت مطهر، يعنى رسول گرامى (ص)، در سخنان گهربار خود پيوسته بر آن تأكيد ورزيده و ضرورت پايبندى به رهنمودهاى قرآن و عترت خويش را يادآور شده است .
‏در حديث معروف ثقلين بر اين نكته به روشنى تصريح شده، آنجا كه مى‏‏‏فرمايد:
‏انى تارك فيكم ثقلين ما ان تمسكتم به لن تضلوا بعدى. احدهما اعظم من الاخر: كتاب الله حبل ممدود من السماء الى الارض ؛ و عترتى اهل بيتى. و لن يتفرقا حتى يردا على الحوض. فانظروا كيف تخلفونى فيهما. 76
‏من در ميان شما چيزى را برجاى مى‏‏‏گذارم كه اگر بدان چنگ زنيد، پس از من هرگز گمراه نخواهيد شد. يكى از ايندو از ديگرى بزرگتر است: كتاب خدا، ريسمانى كشيده از آسمان به سوى زمين؛ و عترت من كه اهل بيت من هستند. ايندو به هيچ روى از يكديگر جدا نمى‏‏‏شوند تا در كنار حوض (كوثر) بر من وارد شوند، پس بنگريد كه در باره ايندو و براى من چگونه جانشينى خواهيد بود .
‏محدثان بزرگ مسلمان، اعم از شيعه و سنى، اين سخن پيشواى گرانقدر اسلام را نقل كرده و در كتب معتبر حديثى صحت و قطعيت صدور آن را تأييد نموده‏‏‏اند، بگونه‏‏‏اى كه ترديدى در تواتر آن وجود ندارد. 77
4
‏قابل توجه آنكه حديث ياد شده فقط يكبار از لسان مقدس شارع شنيده نشده، بلكه آن حضرت لااقل در چهار مورد اين جمله را بيان داشته‏‏‏اند كه عبارتنداز: 1- روز عرفه هنگامى كه سوار بر شتر بودند، 2- در مسجد خيف، 3- در روز غدير به هنگام بازگشت ازحجة الوداع، 4- روز رحلت در آخرين خطابه‏‏‏اى كه بر فراز منبر ايراد فرمودند. از اينرو مى‏‏‏بينيم كه بيش از 30 تن از صحابه رسول الله (ص) آن روايت كرده و قريب به سيصد تن ازبزرگان اهل سنت به نقل و ثبت آن همت گمارده‏‏‏اند.
‏بنابراين تنها راه صحيح آگاهى از حقايق و معارف دينى و تنها طريق نجات ازگمراهى و سرگردانى، دل در گروه قرآن و عترت داشتن است و بس. ايندو هستند كه مبين راه رستگارى بوده ابعاد گوناگون ديانت را مى‏‏‏شناسانند، و باورهاى اعتقادى، فروع فقهى، رويدادهاى تاريخى مربوط به امم گذشته، پايان كار جهان، سراى ديگر و ويژگيهاى آن، دستورات اخلاقى و ساير مسائل اسلامى را بدون خطا و اشتباه بازگو مى‏‏‏كنند و بر امت رسول خاتم است كه لحظه‏‏‏اى از ايندو گوهر جدا نشود و هيچگاه بر آندوپيشى نجويد. و راستى را كه سزاوار است شمارى چند از عالمان و محققان فرق اسلامى گردهم آيند و پيرامون چگونگى بكارگيرى اين دستور العمل صريح به بحث و گفتگو نشسته نتايج آن را در اختيار امت اسلامى قرار دهند، تا آنان از اين رهگذر به ثمرات ارزنده‏‏‏اى دست يابند.
‏در هر صورت، شيعه بر خود فرض مى‏‏‏داند كه هيچگاه عقيده‏‏‏اى بر خلاف بيانات اين دو ركن استوار را نپذيرد و هرگاه ايندو آموزگار صديق نكته‏‏‏اى را بيان كردند، بدان ايمان آورد.
‏حال سخن در اين است كه روايات بى شمارى از دودمان پاك پيامبر بزرگ اسلام (ص) در دست است، كه دلالت بر وقع رجعت مى‏‏‏كند. در اين روايات تصريح شده است كه بازگشت گروهى از مؤمنان و شمارى از كافران و گناهكاران به دنيا مقارن ظهور امام منتظر (عج) و پيش از رستاخيز، امر قطعى و مسلم است. در فرازهاى پيشين سخنى از علامه مجلسى نقل شده كه شمار روايات مربوط به رجعت را نزديك به دويست حديث معرفى كرده و معتقد به تواتر آنها شده است. همچنانكه شيخ حر عاملى نيز مدعى تواتر معنوى احاديث پيرامون رجعت گرديده است. 78
‏اين دو دانشمند بزرگ هر يك در كتابى مستقل به نقل اخبار وارده درباره رجعت پرداخته‏‏‏اند، كه برخى از آنها را براى نمونه از كتاب شريف ‏«‏بحارالانوار‏»‏ مى‏‏‏آوريم .
‏1- امام صادق (ع) درباره رجعت كنندگان مى‏‏‏فرمايد:
‏ان الرجعة ليست بعامة، و هى خاصة، لا يرجع الا من محض الايمان محضاً او محض الشرك محضاً 79.
‏پديده رجعت همگانى نيست، بلكه به جمعى محدود اختصاص دارد. و جز مؤمنان راستين و مشركان فرو رفته در منجلاب كفر و شرك، هيچكس به دنيا باز نمى‏‏‏گردد.
‏2- امام باقر (ع) در بيان رجعت از نظر قرآن و نفى نظريه مخالفان و منكران اين عقيده به آيه 83 نمل استناد كرده و مى‏‏‏فرمايد:
‏اما يقرؤون القرآن: ‏«‏و يوم نحشر من كل امة فوجا‏»‏؟ 80
‏آيا اينان قرآن را نخوانده‏‏‏اند كه مى‏‏‏فرمايد: ‏«‏آن روز كه از هر امتى، دسته‏‏‏اى را فراهم مى‏‏‏آوريم‏»‏ ؟
‏3- امام ششم در همگونى و مشابهت رجعت با ظهور حضرت مهدى (ع) و رستاخيز مى‏‏‏فرمايد:
‏ايام الله ثلاثة: يوم القائم (ع) و يو الكرة و يوم القيامة 81
‏روزهاى خدايى سه تايند: روز قبام امام عصر (ع)، روز رجعت و روز رستاخيز.
‏4- و از هم ايشان در بيان اهميت اعتقاد به رجعت نقل شده است:
‏ليس منا من لم يومن بكرتنا82
‏هر كس بازگشت دوباره ما را به دنيا باور نكند، از ما نيست .
‏5- و نيز يكى از ويژگيهاى انسان مؤمن را اعتقاد به رجعت معرفى كرده‏‏‏اند. شيخ صدوق در كتاب صفات الشيعه از امام صادق (ع) روايت مى‏‏‏كند:
‏من اقر بسبعة اشياء فهو مؤمن. و ذكر منها الايمان بالرجعة.83

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3707 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 43

حجم فایل:75 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


دانلود مقاله درمورد جوان و پیامبر word

دانلود مقاله درمورد جوان و پیامبر word - ‏عنوان ‏جوان از منظر پیامبر ‏استاد محترم ‏دکتر فروغی راد ‏تهیه کننده ‏مریم دستان ‏آذر 85...

قیمت : 8,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد مشتق

دانلود مقاله در مورد مشتق - ‏ ‏1- مقاديري از X‏ را كه تابع h‏ به ازاي آنها پيوسته است را بيابيد ؟ Y‏ يك تابع چندجمله اي است وبه ازاي هرعددحقيقي...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد لحظه‌اي سوخت مصرفي خودرو جهت عيب يابي و

دانلود مقاله در مورد لحظه‌اي سوخت مصرفي خودرو جهت عيب يابي و - 1 ‏سامانة سنجش لحظه‏‌‏اي سوخت مصرفي خودرو جهت عيب يابي و ‏ بررسی عوامل تاثیر گذار...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد كيفيت وكميت جمعيت 32 ص

دانلود مقاله در مورد كيفيت وكميت جمعيت 32 ص - ‏2 ‏مقدمه ‏كيفيت وكميت جمعيت، عوامل مهم در فرآيند توسعه صنعتي هستند، لذا پيگيري و تجزيه و تحليل د...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد كارآفريني ريخته گري

دانلود مقاله در مورد كارآفريني ريخته گري - ‏0 ‏دانشگاه آزاد اسلامي واحد خمين ‏موضوع: ‏احداث كارخانه ريخته گري ‏مربوط به ‏درس: ‏كارآفريني ‏فصل او...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد فورچ آلياژهاي آلومينوم

دانلود مقاله در مورد فورچ آلياژهاي آلومينوم - ‏1 ‏2 ‏فورج آلياژهاي آلومينيوم ‏(بخش اول) ‏مقدمه : ‏با توجه به اينكه تا به حال مقاله‌اي در مورد ف...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد ظرفیت شش ها 44 ص

دانلود مقاله در مورد ظرفیت شش ها 44 ص - 1 ‏ظرفیت شش ها ‏اکثر مردم تنها بخش‏ی‏ از ظرف‏ی‏ت‏ دستگاه تنفس‏ی‏ ‏ی‏ا‏ ر‏ی‏ه‏ را برا‏ی‏ تنفس استفاده م‏ی...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد صدمات ستون فقرات

دانلود مقاله در مورد صدمات ستون فقرات - ‏1 ‏آناتومی ‏ستون فقرات از 24 مهره متحرک (7 مهره‏ گردنی ، 12 مهره ‏ پشتی، 5 مهره کمری) و تعدادی مهره ثا...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شیشه گری 79 ص

دانلود مقاله در مورد شیشه گری 79 ص - ‏2 ‏تاریخچه ‏منابع بسیاری شروع شیشه گری را از حدود سال 2000 ق.م. تخمین زده اند اما تاریخ شناسان در این مورد...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شناخت خداوند و فلسفه وجو خدا از ديدگاه علامه طبابائي

دانلود مقاله در مورد شناخت خداوند و فلسفه وجو خدا از ديدگاه علامه طباباي - ‏1 ‏2 ‏مقدمه: ‏درد امروز بشر فقط مولود فقر صنعت و تكنولوژي نيست بلكه ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد سینما 96 ص

دانلود مقاله در مورد سینما 96 ص - ‏"س‏اختارهاي فرآيند سينمايي- Les Structres de L’experience filmique ‏"‏ آشكارا روشهاي مرلوپونتي را در مورد سي...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد سيكاها ( نيروگاه آبي )

دانلود مقاله در مورد سيكاها ( نيروگاه آبي ) - ‏سيكاها (آبشارها) ‏  ‏  ‏  ‏  ‏  ‏در ‏جنوب‏ پل گرگر يا پل دروازه‏(آبشارها)‏، در سمت چپ و راست ‏رود...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد سنسور 33 ص

دانلود مقاله در مورد سنسور 33 ص - ‏28 ‏مقدمه: ‏امروز وابستگي علوم كامپيوتر، مكانيك و الكترونيك نسبت به هم زياد شده‌اند و هر مهندس و با محقق نياز...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد زنان و جامعه 25 ص

دانلود مقاله در مورد زنان و جامعه 25 ص - ‏1 ‏ زنــــان ‏موضوع تحقیق : ‏زنان و جامعه ‏2 ‏ زنــــان ‏3 ‏ زنــــان ‏فهرست مطالب ‏عنوان ‏ ‏...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد رياضيات مهندسي

دانلود مقاله در مورد رياضيات مهندسي - ‏رياضيات مهندسي: ‏فصل اول: ‏بررسي هاي فوريه: ‏مقدمه: تفكيك يك تابع به چند جزء مختلف و يا بسط آن به يك سري...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد رجعت

دانلود مقاله در مورد رجعت - 1 ‏مقدمه ‏يكى از مباحثى كه از ديرباز پيرامون آن سخن گفت شده و پيوسته مورد نقد و ايراد از يكسو، و پاسخگوئى و دفاع از ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد راه اندازي انواع ژنراتورهاي DC 10 ص

دانلود مقاله در مورد راه اندازي انواع ژنراتورهاي DC 10 ص - ‏ ‏ ? ‏ ‏1 ‏راه اندازي انواع ژنراتورهاي DC‏ ‏منظور از راه اندازي ژنراتور DC...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد رابطه روانشناسي و دين 160 ص

دانلود مقاله در مورد رابطه روانشناسي و دين 160 ص - ‏12 ‏رابطه روان‌شناسي و دين ‏تولد روان‌شناسي دين به ابتداي قرن حاضر باز مي‌گردد . اين گستره د...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد دیابت 68 ص

دانلود مقاله در مورد دیابت 68 ص - ‏10 ‏2 ‏ديابت ‏چطور طولاني‌تر و بهتر زندگي كنيم(ولي نه شيرين‌تر) ‏امروزه تعداد ديابتي‌ها نسبت به آنچه كه قبلاً...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد دعا و راز و نیاز 130 ص

دانلود مقاله در مورد دعا و راز و نیاز 130 ص - 1 ‏بسم ا... الرحمن الرحیم ‏«‏انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون‏» ‏دعا و راز و نیاز‏ ‏- و اذا س...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل