دانلود مقاله در مورد سنسورها و رو شهاي تشخيص رنگ در صنعت 23 ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 14 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
22
سنسورها و رو شهاي تشخيص رنگ در صنعت
چكيده:
براي تشخيص رنگ در صنعت رو شهاي مختلفي وجود دارد كه به طور كلي مي توان آنها را به دو قسمت عمده تقسيم نمود:
الف- سيستم هاي مبتني بر سنسورهاي تشخيص رنگ
ب- استفاده از پردازش تصوير براي تشخيص رنگ
سيستم هاي مبتني بر سنسورهاي تشخيص رنگ نيز خود داراي انواع مختلفي مي باشند كه با توجه به ساختار آنها ما آن را به سه دسته تقسيم مي كنيم:
۱ - سنسورهاي RGB
۲- فيلترهاي Optic
3- تراشه هاي مخصوص
اما بايد به يك نكته اشاره كرد كه تقريباً پاية تمام سيستم هاي تشخيص رنگ بر اساس قسمت ۱ ميباشد كه همان متد RGB مي باشد به همين دليل در اين مقاله بطور مفصل در مورد اين روش بحث شده و در ادامه توضيحاتي در مورد دو نوع ديگر هم مي آيد و در انتها روشهاي كلي تشخيص رنگ توسط پردازش تصوير نيز به طور خلاصه توضيح داده شده اند.
كلمات كليدي: روش RGB، پيوند pn،فتوترانزيستور، پردازش تصوير( Image Processing
فهرست علائم :
= R قرمز،= G سبز،= B آبي.
۱- مقدمه
10
تشخيص رنگ در صنعت از اهميت فو ق العاده اي برخوردار است. تشخيص رنگ در صنايع مواد غذايي، بخصوص دربسته بندي چاي، صنعت چاپ، كارخانه هاي پارچه بافي و رنگرزي و لوازم آرايشي از موارد مهم و كاربردي براي توليد و كنترل كيفيت مي باشد. به همين دليل روشها و سنسورهاي مختلفي براي اين كار ايجاد گرديده است. ما ابتدا قبل از آشنايي با اين روشها و طرز كار سنسورها احتياج به آشنايي با ماهيت نور و رنگ وخواص آن مي باشد كه در زير به توضيح كلي آن مي پردازيم:
1-1 نور
نور يك نوع انرژي است و بصورت تشعشع الكترومغناطيس منتقل مي شود. فاصل هاي كه در كاربردهاي الكترونيك نوري را UV و ماوراء بنفش IR مورد توجه قرار مي گيرد، تمام بخشهاي نور مرئي شكل ۱ به اضافه بيشتر محدودة مادون قرمز پوشش مي دهد. تمام مشخصات سيگنالهاي موجود در اين بخش، مشخصاتي شبيه به سيگنالهاي موجود در نور مرئي معمولي مي باشد و به راحتي از ابزار نوري شفاف عبور مي كنند و كاملاً توسط اشياء تيره رنگ و مات جذب مي گردند و توسط عدسيهاي نوري مي توانند تحت تاثير قرار گيرند.
شکل شماره۱
1-2 رنگ
11
از تركيب سه نور قرمز، سبز و آبي نورهاي رنگي ديگر را مي توان توليد كرد. اين ۳ رنگ را رنگهاي اصلي نور مي نامند. نورهاي رنگي كه از آميختن دو نور اصلي به وجود مي آيند، نورهاي فرعي ناميده مي شوند. در )شكل2-الف) اين تركيبها آمده است
گلي = آبي + قرمز زرد = سبز + قرمز فيروز هاي = سبز + آبي
در شكل)۲ - ب (هم مثلث رنگ ديده مي شود كه از تركيب هر راس مثلث با رنگ ضلع مقابل به آن راس رنگ مكمل را تشكيل مي دهد به طور مثال:
سفيد آبي + قرمز + سبز
زرد
(الف) (ب)
شکل (2) : (الف) ترکيب رنگها، (ب) مثلث رنگ
1-3 رنگ اشياء
وقتي نور به سطح يك جسم مي تابد علاوه بر بازتابش يا عبور نور، قسمتي از آن هم جذب شيء مي شود. رنگ اجسام بستگي به نوري دارد كه به آنها مي تابد، اجسام با توجه به نوري كه به آنها مي تابد ممكن است به رنگهاي متفاوت به نظر برسند. در شكل ۳ اين موارد ذكر شده است.
12
1-4 رنگ فيلترهاي نور
صافيهاي نور صفحه هاي شفاف به رنگ هاي مختلف هستند كه با توجه به رنگشان بعضي رنگها را جذب و بعضي را عبور مي دهند. در شكل ۴ مواردي از آن را مي بينيد. در عمل ممكن است كه احتياج به استفاده از چند فيتلر باشد.
پس از اين مقدمات، با تقسيم كلي روشها به دو قسمت عمده به توضيح آنها مي پردازيم:
الف- سيست مهاي مبتني بر سنسورهاي تشخيص رنگ شامل:
۱- سنسورهاي RGB
۲- فيلترهاي Optic
٣- تراش ههاي مخصوص
ب- استفاده از پردازش تصوير براي تشخيص رنگ
2- سيستمهاي مبتني بر سنسورهاي تشخيص رنگ
2-1 سنسورهاي RGB
با برخورد فوتونهاي نور به يك پيوند pn انرژي آن در پيوند جذب م يشود و باعث جابجايي حاملها در آن م يشود. اين