دانلود رشد رويشى مجدد
دسته بندي :
علوم پایه »
دانلود پاورپوینت های علمی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..ppt) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 85 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..ppt) :
بنام خدا
رشد رويشى مجدد ) 1 (
ذخاير غذائى
مواد آلى ذخيره شده براى شروع رشد ضرورى است . مطالعاتى که روى رشد در تاريکى انجام شده است مشخص کرده است که کربوهيدرات ها به عنوان ذخيره غذائى گياه عمل مى کنند . اسميت نشان داد که ريشه هاى يونجه، نشاسته و قند يعنى کربوهيدرات هاى غيرساختماني، ذخيره مى کنند . کربوهيدرات هاى غيرساختمانى در طول تاريکى به مصرف سوخت و ساز گياه مى رسند . درصورتى که همى سلولز و ديگر اجزاء مواد خشک ) کربوهيدرات هاى ساختماني ( به مصرف سوخت و ساز گياه نمى رسند .
معمولاً گياهچه يک گياه يک ساله از دانه که داراى مقدار زيادى کربوهيدرات چربى و پروتئين است تغذيه مى کند . گياهان چندساله مقدار کمى از ذخاير غذائى خود را به توليد بذر اختصاص مى دهند به طورى که رشد
کربوهيدرات هاى ذخيره اى ) کل کربوهيدرات غيرساختمانى يا TNC ، Total (nonstrucural corbohydrates ، در طى پائيز که هواى روز گرم و آفتابى و هواى شب سرد بوده و لذا شرايط براى فتوسنتزى خالص مطلوب و براى رشد شاخ و برگ چندان مناسب نيست، ذخيره مى شوند . برخى از عوامل آب و هوائى و خاکى مخصوصاً ازت زياد خاک، روى ذخيره مواد اثر منفى دارند . ذخيره سازى با افزايش سن گياه زياد مى شود .
دوباره گياهان جديد به طور عمده به علت وجود ذخاير غذائى موجود در قسمت هاى مختلف اندام هاى رويشى مثل ريزوم، استولن، ساقه کورم ) تيموتي ( قاعده برگ يا کاه ) علف باغى Dactylis glomerata( ، و ريشه ها ) يونجه ( يا ترکيبى از اين قسمت ها مى باشد . سوليوان و اسپراگ نتيجه گرفتند که رشد مجدد علف باغى در ابتدا، بستگى به ذخيره مواد در قاعده برگ پائين و ريشه ها دارد . گياهان دوساله در سال اول توليد بذر نکرده و به جاى آن مقدار زيادى مواد غذائى را در ريشه هاى اصلى و ضخيم خود و يا مانند کرفس در دمبرگ ذخيره مى کنند .
ذخيره مواد غذائى يک راهبرد مهم در مديريت محصولات علوفه اي، مرتعى و چمنى است . گونه هاى مختلف از اين نظر با هم تفاوت زيادى دارند . بعضى از آنها نسبت به برداشت هاى با فاصله کم يا برداشت هاى مستمر بسيار سازگار هستند، چون داراى عادت رشد خزنده بوده و در مقايسه با گونه هاى ديگر پس از برگ ريزى نيز شاخص سطح برگ زيادى را در سطح زمين دارا هستند ) به عنوان مثال گونه هاى چمني (. يونجه داراى اين چنين توانائى نبوده، يا توانائى بسيار کمى دارد . بنابراين تعداد دفعات برداشت بايد براساس توازنى بين کيفيت علوفه، عملکرد و حفظ برگ براى مدت کافى تنظيم گردد تا بتواند مواد غذائى کافى براى بقاء، برداشت هاى مکرر منجر به افزايش کيفيت علوفه برداشت شده مى گردد اما کاهش عملکرد، ذخيره مواد غذائي، و عمر گياه را در پى دارد .
مطالعات متعددى که در مورد بقولات و گرامينه ها انجام گرفته است نشان مى دهد که پس از برداشت، ميزان ذخيره کربوهيدرات هاى به طور مشخص کاهش مى يابد . در تحقيقات خود روى يونجه در ايالت و يسکانيسن به اين نتيجه رسيد که طرح يک برنامه زمانى برداشت ) به طورى که امکان ذخيره کربوهيدرات ها را فراهم کند ( براى عملکرد و بقاء يونجه لازم است ) شکل درصد کل کربوهيدرات هاى قابل استفاده در ريشه يونجه و شبدر پنجه مرغى که دوبار در طول فصل رشد برداشت شده اند ( مشاهده کرد که سرعت باز شدن برگچه هاى شبدر قرمز در مزرعه برداشت شده بيشتر از مزرعه برداشت نشده بود . لذا وى پيشنهاد کرد که تنظيم کننده هاى رشد نيز بايستى در رشد مجدد مؤثر باشند .
درصد کل کربوهيدراتهاى قابل استفاده در ريشه يونجه و شبدر پنجهمرغى که دوبار در طول فصل رشد برداشت شدهاند (اسميت ۱۹۶۲) .