دانلود پاورپوینت آموزههاي ديني و بهرهوري نيروي انساني
دسته بندي :
علوم پایه »
دانلود پاورپوینت های علمی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..ppt) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 48 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..ppt) :
آموزه هاي ديني و بهره وري نيروي انساني
اصطلاح شناسي بهره وري
اصطلاح رايج و شايع ( productivity )
در فرهنگ لغت فارسي، به معناي بهره برداري، كام يابي و با فايدگي است و در پژوهش ها به معناي راندمان، بازدهي، مولّديت و باروري به كار مي رود. البته تعريف اصطلاحي اين واژه فراوان است و پيوسته جديدتر و كامل تر هم مي شود. برخي، بهره وري را در مفهوم اقتصادي آن در رابطه بين كميت و كيفيت كالاها و خدمات توليد شده و مقدار منابع مصرف شده مي دانند.
آژانس بهره وري اروپا ( European Productivity Agency ) بهره وري را چنين تعريف مي كند: بهره وري در درجه اول يك ديدگاه فكري است كه همواره سعي دارد آنچه را در حال حاضر موجود است، بهبود بخشد و مبتني بر اين عقيده است كه انسان مي تواند كارها و وظايفش را بهتر از روز قبل انجام دهد.
سازمان ملي بهره وري ايران هم بر اين باور است كه: بهره وري، يك نگرش عقلايي به كار و زندگي است كه هدف آن، هوشمندانه تر كردن فعاليت ها براي دستيابي به زندگي بهتر و متعالي تر است.
آخرين و دقيق ترين تعريف بهره وري، مجموع اثربخشي و كارآيي است:
بهره وري = اثربخشي (اجراي كارهاي درست) + كارآيي (اجراي درست كارها).
يعني براي اينكه بتوانيم در كار خود اثربخش باشيم و به هدف برسيم، بايد كارهاي درست را انجام دهيم. پس از انتخاب درست ترين كار هم، بايد كارآيي خود را با انجام كار به صورت شايسته بالا ببريم.
اگر چه هر كدام از اين تعريف ها در جايگاه خود درست و كارآمد است، بهره وري مي تواند بيشترين استفاده از كمترين امكانات و منابع مادي و معنوي در راه رسيدن به رشد و شكوفايي همه جانبه زندگي انسان باشد.
منظور از امكانات و منابع مادي، فن آوري، مديريت، نيروي انساني و منابع طبيعي است. منظور از منابع معنوي هم ارزش ها، رفتارها، هنجارها، نگرش ها و اسلوب هايي است كه قابل اندازه گيري نيستند، ولي مي توانند نقش مهمي در بهبود بهره وري به طور مستقيم و غير مستقيم ايفا كنند.
بهره وري در اسلام
با توجه به مفهوم لغوي و اصطلاحي بهره وري، مشخص مي شود كه جوهره اين مفهوم نه تنها در جامعه ديني و اسلامي ما تازگي ندارد، بلكه جزو بديهيات زندگي به شمار مي آيد. همچنين اين مسئله همواره در كلام باري تعالي و معصومان متجلي است؛ چرا كه فلسفه آفرينش انسان، به كمال رسيدن و هر روز بهتر از روز قبل شدن است و اين همان معناي بهره وري است.
امام علي(ع) در گفتاري ارزشمند مي فرمايد: «كسي كه امروز خود را اصلاح و كوتاهي هاي ديروز خود را جبران كند، رستگار مي شود».
امام صادق(ع) هم مي فرمايد: «هركس دو روزش يكسان باشد، فريب خورده است».