دانلود مقاله فرایند توليد شیر 19 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 19 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏توليد Process
‏در دامداري ها مهمترين نكته بعد از دوشيدن شير خنك كردن و خنك نگهداشتن شير تا ‏حرارت c 5-2‏تا با پايين آوردن دما مانع از تشكيل شرايط مناسب براي رشد و ازدياد ‏ميكروبي شويم . در شيري كه رعايت اصول بهداشتي در توليد آن شده است بعد از دوشش به ‏دليل وجود باز دارنده ها و لاكتنين ميزان total count ‏ميكروبي كاهش مي يابد . دماي ‏بالاي شير موجب افزايش فعاليت ميكروبي و افزايش توليد اسيد لاكتيك و افزايش اسيديته ‏و كاهش PH ‏مي شود كه در نتيجه موجب برگشت خوردن شير مي شود.
‏شير بعد از رسيدن به كارخانه و قبل از تحويل نمونه برداري مي شود و نمونه آزمايش ‏شده و بعد از تأييد ، مجوز تخليه دريافت مي نمايد . سپس شير داخل باسكول تخليه شده ‏و ابتدا توسط صافي پارچه اي و سپس توسط صافي ميكانيكي صاف مي شود تا كليه عوامل ‏خارجي كه احتمال ورود آنهابه شير وجود دارد از آن جدا شوند . سپس وارد صفحات Plate cooler ‏شده و دماي آن تا c4 ‏سرد مي شود و سپس شير خام سرد شده قبل از ورود به ‏فرآيند وارد تانك ذخيره شده و با توجه به ويژگي ها و بار ميكروبي شير بر حسب نياز ‏وارد فرآيند مي شود . شير خام بسته به شرايط نگهداري حداكثر تا 48 ساعت مي تواند ‏ذخيره شود .
1- ‏مراحل توليد شير پاستوريزه:
‏هنگام توليد شير پاستوريزه ، شير خام همزمان با پاستوريزه شدن ، هموژن و خامه ‏گيري نيز مي شود . براي پاستوريزه كردن شير ، شير خام از تانك ذخيره وارد بالانس ‏تانكBalance Tanke ‏شده و با استفاده از پمپ به قسمت بازيافت Regeneration ‏مي شود در ‏اين قسمت با شير پاستوريزه در يك مبدل حرارتي در مجاورت هم قرار مي گيرند و دماي ‏شير پاستوريزه به شير خام منتقل مي شود و دماي شير خام كمي افزايش مي يابد سپس شير ‏خام پاستوريزاتور منتقل شده ، پاستوريزاتور ما داراي سه صفحه و چهار زمانه مي باشد ‏كه شير در صفحه اول تا 0c45‏گرم مي شود سپس وارد سپراتور يا خامه گير مي ‏شود و چربي آن تا ميزان 5/2گرفته مي شود سپس وارد صفحه دوم پاستوريزاتور شده و دماي ‏آن به 0c65-60‏مي رسد و آنگاه وارد دستگاه هموژن مي شود وبعد از هموژنيزه ‏شدن به صفحه سوم پاستوريزاتور منتقل وبه دماي 0c72‏مي رسد سپس وارد لوله ‏هاي نگهداري يا Holding Tiupe‏مي شود و زمان لازم براي پاستوريزاسيون در آنجا سپري ‏شده و در نهايت از شير كنترل عبور 
‏مي كند در اين قسمت چنانچه شير پاستوريزه ‏نشده باشد توسط سنسورهاي بالاي دستگاه دوباره به داخل Tanke balance‏برگشت داده مي ‏شود و چنانچه به دماي پاستوريزاسيون رسيده باشد بعد از عبور از شير كنترل وارد قسمت ‏بازيافت مي گردد و درآنجا دماي خود را به شير خام جديد منتقل نموده سپس وارد سركن و ‏خنك كن شده تا دماي آن به 0c4-2‏برسد آنگاه توسط دستگاه هاي پر كن يا Filler‏پر و بسته بندي شده سپس داخل جعبه هاي 18 تايي گذاشته و آماده تحويل به بازار ‏مي شود .
‏پاستوريزاسيون :
‏پاستوريزاسيون عبارت است از فرآيند حرارتي كه طي آن كليه ميكروارگاتسيم هاي ‏پاتوژن و برخي از ميكروبهاي غير پاتوژن از بين مي روند . پاستوريزاسيون شير به روش ‏مداوم ، High tempratu time short CONTINOUS HTST
‏و دماي 0c72 ‏به مدت 15 ثانيه انجام مي شود . شاخص شيميايي كفايت
‏پاستوريزاسيون شيراز بين رفتن آنزيم فسفاتاز قليايي و شاخص ميكروبي آن از بين ‏رفتن ميكروب كوكسيلا برنتي Coxilla burnetti ‏مي باشد كه اين دو عامل در دماي 0c72 ‏و مدت 15 ثانيه از بين مي روند و همان طور كه گفته شد شير بعد از ‏رسيدن به دماي 0c72 ‏توسط صفحات Plate Cooler ‏تا 0c4-2 ‏خنك مي ‏شود اين عامل باعث ايجاد شوك حرارتي و ازبين رفتن ميكروبهاي نيمه جان مي شود و ‏راندمان كار را بالا مي برد .
‏هموژنيزاسيون:
‏هموژنيزاسيون عبارت است از خرد كردن گلبولها چربي به ذرات ريزتر و پخش آن به ‏صورت يكنواخت درمحيط كه اين عمل مانع از تشكيل سر شير creaming Phenomenon ‏و چسبيدن ‏گلبولهاي چربي به هم مي شود .
‏ماست Yoghurt
‏ماست يك محصول تخميري است كه از فعاليت دو باكتري به نامهاي 
S.thermophilus ‏استرپتوكوكوس ترموفيلوس ولاكتوباسيلوس بلگاريكوس L.Bulgaricas ‏تهيه مي شود براي ‏تهيه ماست شير خام را تا دماي c 090-85 ‏به مدت 30-10 دقيقه حرارت مي ‏دهند تا پاستوريزه و هموژنيزه شود و باكتريهايي كه مانع از فعاليت باكتريهاي مذكور ‏و توليد اسيد لاكتيك مي شوند از بين بروند . سپس به شير در داخل بالانس تانك 1% شير ‏خشك اضافه مي شود تا ماده خشك آن افزايش يابد آنگاه شير وارد تانك مايع زني شده و ‏در آنجا 3-1% و به طور متوسط 5/2% مايع ماست (استارتر) در دماي 0c45‏زده ‏مي شود سپس ماست بسته بندي شده و يا داخل وُت ريخته مي شود و به مدت 4-3 ساعت داخل ‏گرمخانه مي رود دماي 0c 45- 42 ‏تاPH   ‏آن به 6/4 برسد آنگاه از گرمخانه ‏خارج شده و براي مدت 12-10 ساعت وارد سردخانه شده و بعد از آن آماده مصرف و توزيع ‏در بازار مي باشد . اسديته نهايي ماست حداقل 9/0-8/0 در صد و يا 0D 80 ‏است . هر چه PH ‏پايين تر و اسيديته ماست بالاتر باشد ماست ترش تر است.
‏كشت كالچر :
‏استاتر يا كشت كالچر متشكل از دو باكتري S.thermophilus ‏و L.Bulgurricas 
‏است . ‏در استاترهاي مختلف نسبت به اين باكتري با هم متفاوت است در برخي نسبت 50-50 در ‏برخي نسبت S.thermophilus ‏بالاتر و در برخي نسبت ، L.Bulgurricas ‏بالاتر است اگر ‏نسبت S.thermophilus ‏بالاتر باشد اسيديته ماست و حاصل ترش تر است و هر چه نسبت L.Bulgurricas ‏بيشتر باشد ميزان اسيديته كمتر و ماست ملايم تري خواهيم داشت .
‏انواع استارتر :
‏اسيديته كند : رشد اسيديته سريع نيست › زمان گرمخانه گذاري طولاني تر
‏اسيديته متوسط : رشد اسيديته متوسط › زمان گرمخانه گذاري متوسط
‏اسيديته تند : رشد اسيديته متوسط › زمان گرمخانه گذاري كوتاه تر
‏آروماي ويژه ماست تا حدود زيادي مربوط به اسيد الدئيد است كه توسط لاكتو باسيل ‏ها توليد مي شود و در استارتر وجود دارند .
‏تهيه استارتر : پودر استارتر وارداتي است و از خارج مي آيد پودر را به شير مي ‏زنند كشتت مادر ايجاد مي شود سپس آنرا به گرم خانه برده تا اسيديته ‏آن 0D 90 ‏برسد آنگاه از آن براي مايع ماست استفاده مي كنند .
‏انواع ماست : ماست هاي توليد داحد نوشين توس انواع ماست پر چرب با در صد چربي 2/3% ‏و ماست خامه اي با در صد چربي 6% ماست چكيده موسير است كه اگر هدف تهيه ماست ‏پر چرب و خامه اي باشد بعد از زدن استارتر و قبل از گرمخانه گذاري در ظرف هاي or(gr1400-gr100) ‏ريخته و بسته بندي مي شود و اگر هدف توليد ماست چكيده ‏باشد داخل وت ريخته و وارد گرمخانه مي شوند . براي تهيه چكيده پس از بستن ماست ، ‏ماست حاصل را از وت داخل كيسه ريخته و تا 24 ساعت داخل گرمخانه نگهداري مي كنند تا ‏آب آن كشيده و تبديل به چكيده شود آنگاه ماست چكيده را داخل ميكسر ريخته به آن نمك ‏و ساير افزودني ها مثل موسير اضافه مي كنند و سپس بسته بندي كرده و وارد بازار مي ‏نمايند .
‏مراحل توليد دوغ :
‏براي تهيه دوغ ماست و آب به نسبت 55% ماست به 45% آب داخل ميكسر مخلوط كرده و به ‏ميزان 1% نمك و مقداري عرق كاكاتي يا عرق نعنا براي عطر و طعم به آن اضافه مي ‏نمايند آنگاه دوغ را در فشار bar100 ‏بار هموژن كرده و سپس دوغ را در ‏دماي0c 72 ‏به مدت چند ( 5-4 ) ثانيه پاستوريزه مي نمايند آنگاه دوغ را ‏تا دماي 0c 6-4 ‏سرد مي نمايند تا با ياجاد شوك حرارتي كليه ميكروبهاي ‏پاتوژن و مقداري از غير پاتوژن ها از بين بروند و سپس آن را بسته بندي مي نمايند . ‏اسيديته ماست مورد استفاده براي تهيه ماست حداقل بايد0D 80 ‏باشد و دوغ ‏توليدي بايد حداقل 5/3% ماده خشك داشته باشد حداكثر مقدار نمك آن بايد 1% باشد . ‏دوغ ها در سه نوع پالشتي 1 ليتري per ‏پت و دوغ هاي پت cc300‏و 5/1 ليتري توليد مي ‏شوند . براي بسته بندي شيرهاي استريل از بسته بندي هاي هفت لايه پلي پروپيلن

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3359 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 19

حجم فایل:38 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


دانلود مقاله پروژه مالی شركت تعاوني توليد روستايي دشت گل نسترن 20 ص (ورد)

دانلود مقاله پروژه مالی شركت تعاوني توليد روستايي دشت گل نسترن 20 ص (ورد) - ‏13 ‏1 ‏وضعيت موجود شركت تعاوني توليد روستايي دشت گل نسترن ‏شركت تعا...

قیمت : 16,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله كشاورزي پايدار توليد با كيفيت نگاه به آينده 49 ص

دانلود مقاله كشاورزي پايدار توليد با كيفيت نگاه به آينده 49 ص - ‏كشاورزي ‏پايدار ‏توليد با كيفيت , نگاه به آينده ‏كشاورزي ‏پايدار ‏به معناي استف...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله كشاورزي پايدار توليد با كيفيت , نگاه به آينده 49 ص

دانلود مقاله كشاورزي پايدار توليد با كيفيت نگاه به آينده 49 ص - ‏كشاورزي ‏پايدار ‏توليد با كيفيت , نگاه به آينده ‏كشاورزي ‏پايدار ‏به معناي اس...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله كارگاه توليد ترانس مهتابي

دانلود مقاله كارگاه توليد ترانس مهتابي - 1 ‏خلاصه طرح ‏نام طرح‏: كارگاه توليد ترانس مهتابي ‏ميزان كل سرمايه‏‌‏گذاري‏:‏ 4345229920 ريال ‏ظرفيت‏:‏...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله فرایند توليد شیر 19 ص

دانلود مقاله فرایند توليد شیر 19 ص - ‏توليد Process ‏در دامداري ها مهمترين نكته بعد از دوشيدن شير خنك كردن و خنك نگهداشتن شير تا ‏حرارت c 5-2‏ت...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله طرح کسب و کار كارگاه توليدي پوشاك 15 ص

دانلود مقاله طرح کسب و کار كارگاه توليدي پوشاك 15 ص - ‏1 ‏عنوان برنامه كسب و كار‏: ‏كارگاه توليدي پوشاك ‏ويژه فراگيران دوره هاي كارآفريني و مهار...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله طرح پاداش افزايش توليد (آكورد) 15ص

دانلود مقاله طرح پاداش افزايش توليد (آكورد) 15ص - ‏طرح پاداش افزايش توليد (آكورد) 2 ‏معرفي كارخانه: ‏كارخانه توليدي ادوات كشاورزي قربان محمدزاده...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله طرح توجيهي توليد لوله و پروفيل 17 ص

دانلود مقاله طرح توجيهي توليد لوله و پروفيل 17 ص - ‏1 ‏17 ‏ ‏دانشگاه آزاد اسلامی ‏واحد جاسب ‏عنوان طرح :‏ ‏طرح توجيهي توليد لوله و پروفيل ‏موضو...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله سيستم هاي توليد انعطاف پذير 55 ص

دانلود مقاله سيستم هاي توليد انعطاف پذير 55 ص - ‏دانشگاه آزاد اسلامي ‏واحد ‏تهران مركز ‏ ‏عنوان : ‏سيستم هاي توليد انعطاف پذير ‏مقدمه ‏دانشگا...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله خط توليد آرد

دانلود مقاله خط توليد آرد - ‏1 ‏فهرست مطالب ‏ ‏فصل اول ‏مقدمه ‏فصل دوم ‏كليات و شناخت طرح ‏زمين كارخانه ‏تأسيسات كارخانه ‏آب مصر...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد كارآفريني توليد نخ متوسط تا ضخيم 26 ص

دانلود مقاله در مورد كارآفريني توليد نخ متوسط تا ضخيم 26 ص - ‏2 ‏پيشگفتار ‏ صنعت نساجي يكي از قديمي ترين و مهمترين صنايع موجود است كه ماده اوليه...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد كارآفريني توليد خيار شور 34 ص

دانلود مقاله در مورد كارآفريني توليد خيار شور 34 ص - ‏پيشگفتار ‏كارآفرين‌ فردي‌ است‌ كه‌ ابزار توليد را به‌ منظور ادغام‌ آنها براي‌ توليد محصولا...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد كارآفريني كارخانه توليد كنسانتره ميوه 33 ص

دانلود مقاله در مورد كارآفريني كارخانه توليد كنسانتره ميوه 33 ص - 1 ‏خلاصه طرح ‏ـ درخواست كننده تسهيلات‏ ‏: شركت كشت و صنعت در سبلان (سهامي خ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد قالب هاي متداول براي توليد شمش فولادي 42 ص

دانلود مقاله در مورد قالب هاي متداول براي توليد شمش فولادي 42 ص - ‏مقدمه: ‏براي توليد ورقهاي فلزي دو روش کلي وجود دارد يکي ريخته‌گري مداوم و يک...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد عوامل موثر بر ارتقا فرایند نوآوری فناورانه در مرکز بهمن موتور 78 ص

دانلود مقاله در مورد عوامل موثر بر ارتقا فرایند نوآوری فناورانه در مرکز بهمن موتور 78 ص - ‏62 ‏ ‏بسمه تعالی ‏عنوان تحقیق: ‏عوامل موثر بر ارتقا ‏...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد طرح توجيهي احداث يك واحد توليدي بسته بندي حبوبات، خشكبار، ميوه، سبزيجات

دانلود مقاله در مورد طرح توجيهي احداث يك واحد توليدي بسته بندي حبوبات, خشكبار, ميوه, سبزيجات - ‏2 ‏بنام خدا ‏موضوع: ‏طرح توجيهي احداث يك واحد تو...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شركت توليدي و شيميايي پاكشو شوینده ها شیمی 63 ص

دانلود مقاله در مورد شركت توليدي و شيميايي پاكشو شوینده ها شیمی 63 ص - ‏دانشگاه آزاد اسلامي ـ واحد شهر ري ‏رشته شيمي كاربردي ‏گزارش كارآموزي...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شركت توليد آب معدني و خدمات رساني آن

دانلود مقاله در مورد شركت توليد آب معدني و خدمات رساني آن - ‏خلاصه شركت: ‏اين شركت در سال 1381 تاسيس گرديده است . شركت فوق در پي آن است كه توليد...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شركت توليد آب معدني و خدمات رساني آن 56 ص

دانلود مقاله در مورد شركت توليد آب معدني و خدمات رساني آن 56 ص - ‏خلاصه شركت: ‏اين شركت در سال 1381 تاسيس گرديده است . شركت فوق در پي آن است كه ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد شبيه سازي فرايند توليد پايگاههاي اطلاعات 15 ص

دانلود مقاله در مورد شبيه سازي فرايند توليد پايگاههاي اطلاعات 15 ص - 2   ‏شبيه سازي فرايند توليد پايگاههاي اطلاعات ‏  ‏  ‏چكيده ‏مقدمه ‏تعريف مس...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل