دانلود مقاله قديم ترين آثار زبان ايران 10 ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 10 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
2
قديم ترين آثار زبان ايران
مورخان اسلامي نوشتهاند نخستين کسي که به زبان پارسي سخن گفت «کيومرث» بود و معلوم است که اين سخن افسانهاي بيش نيست. اما آنچه تا امروز از روي آثار صحيح و تاريخي به دست آمده است قديمترين کلامي از زبان ايراني که در دست ما ميباشد همان سخنان اشو زرتشت سپيتمان است که در سرودهاي ديني «گاثه» مندرج است و بعد از آن قسمتهاي قديم اوستا که غالب آنها نيز نظم است نه نثر؛ گاثه به زباني است که آرياييهاي هند نزديک بدان زبان کتابهاي ديني و ادبي قديم خود را تأليف و نظم نمودهاند، نام کتاب زردشت چنان که گذشت «اوپستاک» بود و گاهي از آن کتاب به عبارت «دَين» تعبير ميشده است. مخصوصا در کتاب پهلوي «بندهش» به جاي اوستا همه جا «دين» آمده است و خط اوستايي را هم بدين مناسبت «دَينْ دِپيوَريه» گويند، يعني خط دين و در «دينکرت» و ساير کتابها هرجا که گويد «زردشت دين آورد» مرادش اوستا است.
ديگر کتيبههايي است که از هخامنشيان باقي مانده است که مهمترين آنها کتيبهي بهستان (= بيستون) ميباشد و ما اينک اشاراتي به مجموع کتيبههاي سنگي و سفالي مينماييم :
1- در شهر پازارگاد يا پاسارکاد عبارتي بوده است به خط ميخي که : «من، کورش، پادشاه هخامنشيام» و نيز مجسمهاي از زير خاک در 1307 به اهتمام پروفسور هرتسفلد بيرون آمده و بر آن اين سطور نبشته است: «من، کورش، شاه بزرگم»
2- کتيبهي بيستون