دانلود مقاله مراحل پرورش قارچ
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 7 صفحه
قسمتی از متن word (..docx) :
1
پرورش قارچ
تاریخچه پرورش قارچ
بنا به گزارشات کشت قارچ دکمه ای نژاد آگاریکوس بیسپروس (A.Bisporus) برای اولین بار در فرانسه انجام شد اما تاریخ دقیق آن معلوم نیست. این کشت برروی کود اسب و در هوای آزاد انجام می گرفت که به تدریج این کشت ها به درون فضاهای بسته از جمله غارها انتقال یافت زیرا غارها محیط هایی با خاصیت عایقی بالا هستند که این خصوصیت باعث می شود که در زمستان گرم و در تابستان خنک بمانند و این همان چیزی است که کشت قارچ به آن نیاز دارد اما کشت قارچ در گلخانه برای اولین بار در سال 1754 در سوئد ابداع شد و پس از آن به سایر نقاط اروپا گسترش یافت. کشت قارچ دکمه ای در سال 1890 میلادی به امریکا راه یافت و در سال 1910 اولین سالنهای استاندارد پرورش قارچ در آنجا تاسیس شد. در این سالنها به علت وجود دیوارهای عایق و نفوذ ناپذیر در تمام طول سال درجه حرارت و رطوبت و تهویه کاملا تحت کنترل بود. اما هم اکنون این کشور هلند است که در جهان در عرصه کشت قارچ پیشتاز است.
ورود این صنعت به ایران حدود 50 سال پیش اتفاق افتاد اما متاسفانه با گذشت این سالها و با وجود شرایط مناسب آب و هوایی برای این کار و تولید تقریبا صد در صدی مواد اولیه مورد نیاز در کشور هنوز این صنعت به خوبی در کشورمان جای خود را پیدا نکرده است و با تمامی تلاشهایی که دانشگاه های مختلف کشور از جمله دانشگاه فردوسی مشهد برای گسترش و بهبود کشت در این زمینه انجام داده اند هنوز سازمان یا انجمنی وجود ندارد که افراد بتوانند برای مشاوره و راهنمایی برای ورود به این عرصه به عنوان پشتیبان روی آن حساب کنند و وقت و سرمایه و به عبارتی زندگی خود را برروی این کار بگذارند.
البته نه تنها سازمانی وجود ندارد بلکه حتی کتاب و یا منبعی هم وجود ندارد که افراد بتوانند با مطالعه آن کار را به صورت کاربردی فراگرفته و شروع به کار کنند البته تمامی این مشکلات و کمبودها باعث شده است که بازار قارچ ایران اشباع نشده و جای بسیار برای فعالیتهای جدید
2
و تولید کنندگان بیشتر وجود داشته باشد و در واقع اگر فردی بتواند علم و تجربه لازم در این زمینه را به دست آورد هرچند که با سختی هایی مواجه شود و خود را به مرحله تولید در حد نیمه صنعتی برساند به امید خدا آینده روشنی را درپیش رو خواهد داشت.
کمپوست یا بستر پرورش قارچ
اولین و مهمترین ماده ای که برای کشت قارچ باید با آن آشنا شد بستری است که قارچ روی آن رشد کرده و از آن تغذیه می کند که به آن کمپوست گفته می شود.
در کل به کودهای گیاهی کمپوست می گویند و چون کودی که قارچ در آن رشد می کند ترکیبی فرآوری شده از کاه و کلش و مواد دیگر است و یک نوع کود گیاهی به حساب می آید به آن کمپوست گفته می شود.
فرآیند کمپوست سازی به ظاهر فرآیند ساده ای است اما برای بدست آوردن کمپوستی مرغوب با بازده بالا نیاز به دستگاههای پیشرفته، آزمایشگاه های مجهز و از همه مهمتر تجربه و تخصص بالایی می باشد و تمام این موارد احتیاج به سرمایه گذاری زیادی دارند و به همین دلیل اکثر تولید کنندگان قارچ، کمپوست مورد نیاز خود را به صورت آماده و بذر زده شده از شرکتهای معتبر خریداری می کنند.
کمپوست به دو شکل وجود دارد 1- کیسه ای 2- بلوکی
1- کمپوست کیسه : در کمپوست سازی هایی که به صورت سنتی کار می کنند کمپوستها را به دلایلی که در آینده خواهیم گفت در کیسه های استوانی ای یا اصطلاحا کیسه خیاری بسته بندی می کنند که ارتفاع آن 50 سانتیمتر و قطر آن 40 سانتیمتر است که البته این نوع کمپوستها به هیچ وجه توصیه نمی شوند و ما هم از این نوع استفاده نخواهیم کرد.