دانلود مقاله مهارت اجتماعی روانشناسي
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 56 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
2
مقدمه
همه ما صدها و شاید هزاران مهارت داریم : مهارت های ارتباطی ، مهارت های رهبری ، مهارت های کاری ، مهارت های کمک به خود ، مهارت های آموزشی و تحصیلی ، مهارت های مدیریت زمان ، مهارت های بازآفرینی و ورزش ، مهارت های تصمیم گیری : مهارت های حل اختلاف ، مهارت های استدلالی و هزاران مهارت دیگر . اگر چه استعداد یادگیری این مهارت ها بسیار گسترده و گوناگون است اما هر کدام از ما باید هر مهارتی را که بدان احتیاج داریم کسب کنیم . هیچ کس با این مهارت ها زاده نشده است . متاسفانه برخی از افراد فکرمیکنند که نمی توانند مهارت خاصی را فرا گیرند . به عنوان مثال می گویند من برای آرامش مهارت های امروزی بسیار پیر و یا جوان هستم . برخی دیگر بر این باورند که قبلاً این مهارت را فرا گرفته اند . حقیقت این است که همه ما احتمالاً می توانیم جزئیات بیشتری را از این مهارت ها یاد بگیریم . یادگیری در سنین بالا نیز ادامه خواهد یافت . بنابراین آموزش مهارتی که به آن نیازمندیم تنها صرف یک ساعت وقت برای موضوعی که به آن علاقه مند هستیم نیست . این امر نیازمند یک گستره طولانی مدت در زندگی انسان برای یادگیری اصول و قواعد مهارت های مفید در زندگی انسان است .
دانش و مهارت نشانه های یک فرد برجسته تحصیل کرده توانا و مسئول است . هر اندازه که مهارت های بیشتری داشته باشید بهتر است . شما می توانید به سادگی یکی از مهارت های زیر را که به آن علاقه مند هستید را انتخاب کنید و در پرورش و بهبود آن کوشش کنید . یا اینکه می توانید اول در مورد مشکلات عمده خود بررسی کنید . بسیاری از کتابها مهارت های زیر را توصیف کردند و آنها را شرح دادند . اما کتابهای اندکی وجود دارند که گستره عظیم روش های ارتباطاتی را مورد بررسی قرار داده اند . این تمرینات شامل تمرین اعتماد به نفس ، خویشتنداری ، همدری ، توانایی حل مشکلات و غیره است .
2
نقش گذاری و تمرین رفتاری
یکی از بهترین روش هایی که از طریق آن می توان به چگونگی کنار آمدن با موقعیت های گوناگون پی برد تمرین با دوستان است . در این موقعیت هر دوی شما وانمود می کنید که در حال تعامل با یک موقعیت سخت و مشکل هستید . شما نگرش های گوناگونی را تمرین می کنید و نظرات و پیشنهادات خود را تکمیل می کنید .
طرف مقابل عکس العمل های گوناگونی را که یک فرد می تواند داشته باشد را به شما نشان می دهد . همچنین در این حالت دوست شما پیشنهاداتی را به شما ارائه می دهد و شما را نیز تشویق می کند . با استفاده از این نوع تمرین و بازخورد آن مهارت شما برای بررسی تقریباً هر تعاملی بهبود خواهد یافت و بهتر خواهد شد .
نقش گزاری نباید با تقلید (تمارض و یا فریب) اشتباه گرفته شود . نقش گزاری فراگیری این نکته است که چگونه می توان به بهترین وجه با موقعیت هها کنار آمد . که معمولاً این کنار آمدن صادقانه و به همراه مهارت خاصی است که شما نیز حتماً آن را خواهید دانست . همه ما این مهارت ها را با انجام تمرینات اجتماعی بطور مدام باید بدست آوریم . البته بعضی از ما به تمرینات بیشتری نسبت به سایر افراد نیازمندیم .
اهداف