انسان طبیعت معماری
دسته بندي :
علوم پایه »
پاورپوینت معماری
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..ppt) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 60 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..ppt) :
انسان ...
طبیعت ...
معماری.
بنام یگانه معمار هستی
طبيعت الهام بخشترين مکان
معماران و طراحان ساختمان معتقدند که طرحهاي الهام گرفته از طبيعت، ميتواند به کاهش صدمات زيستمحيطي ناشي از ساختمانها کمک شاياني کند.
آرشيتکتها از ديرباز از طبيعت الهام گرفتهاند. در عصر باستان، ستونهاي معابد و قصرها به تقليد از درختان نخل و يا گل نيلوفر ساخته ميشدند و طراحان ساختمانها نيز در موارد مختلف، از شکلها و تناسبهاي طبيعي براي دستيابي به الگوهاي زيباشناختي و چشمنواز بهره جستهاند. امروزه، برخي از آرشيتکتها بر اين باورند که تقليد از طبيعت، به مراتب بيش از زيباسازي ظاهري ساختمانها، مفيد خواهد بود.
از الگوهاي طبيعي براي خنک کردن محيط زندگي، توليد انرژي و حتي شيرين کردن آب درياها استفاده ميکنند.
طرح های هوشمند
بعنوان مثال، بر سر در جنوبي ساختمان متعلق به موسسه جهان عرب در پاريس، يک رديف حسگرهاي مکانيکي چشم مانندي نصب شدهاند که با توجه به ميزان نور ورودي به ساختمان، باز و بسته شده و بدينوسيله دماي داخلي ساختمان را کنترل ميکنند.
پروژه شيرينسازي آب شور با استفاده از روشي است که به وسيله «سوسکهاي مهخوار» و شتهها به کار برده ميشود و قرار است در باريکهاي به طول 3 کيلومتر در سانتاکاتالينا ايتسموس واقع در لاسپالماس به مرحله اجرا در آيد. آرشيتکهاي اين طرح، قصد دارند به جاي استفاده از منافع انرژي فسيلي، از وسايل طبيعي براي خنک کردن و آبياري اين تاسيسات بهره گيرند. به عبارت ديگر، می خواهند آب و انرژي مورد نياز اين تشکيلات را ، خود به وجود بياورند و اين يعني نياز به يافتن راهي براي شيرين کردن آب دريا، آن هم بدون استفاده از سوختهاي فسيلي.
و اما سوسکهاي مهخوار ؟؟
اين سوسکهاي زرنگ که در ناميبيا يافت ميشوند، از روشي بسيار ساده از آب آشاميدني بهره ميگيرند. آنها روزها را در زير زمين سپري ميکنند و فقط شبها از زير خاک بيرون ميآيند.
قسمت پشت بدن اين نوع سوسک، خنکتراز هواي شبانگاهي زيستگاه آن است وهنگامي که بادهاي مرطوب از سمت اقيانوس اطلس ميوزند، آب موجود درهوا به پشت سرد سوسک ميچسبد پس از جمع شدن چند قطره آب، سوسک باکش و قوس دادن به بدن خود، آب را به سمت دهانش هدايت ميکند.
استفاده از این روش ...
سالن تئاتر اين مجموعه به تقليد از همين الگوها، خنک شود. به اين ترتيب که بادکشهاي عمودي ساحلي را بر عهده داشتند . بر ديواره اين بادکشها، يک سري زائدههاي پرز مانند تعبيه شد که موجب جذب نمک موجود در هوا ميشد و بدين وسيله، نمک از آب جمعآوري شده جدا ميشود. در نتيجه، هواي تميز و مرطوب قابل توجهي به سمت يک سري لولههاي عمودي و پيچ در پيچ هدايت ميشود. اين لولهها بايستي در مقايسه با دماي بيرون، چند درجه سردتر باشند تا بتوان با استفاده از تفاوت دمايي موجود، قطرات آب را بر روي سطح آنها شکل داد (شبيه همان کاري که سوسک مه خوار انجام ميدهد). بنابراين، آب سرد از عمق هزار متري سطح دريا پمپاژ شده و به درون اين لولهها ريخته ميشود با برخورد مداوم هواي گرم و مرطوب اطراف لولهها به سطح اين لولههاي سرد، قطرات آبشيرن به وجود ميآيد که در محل از پيش تعيين شدهاي جمعآوري ميشوند.