تحقیق پيشنهادي براي حل مشكلات شهري از طريق فناوري اطلاعات و ارتباطات (قابل ویرایش)
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 13 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
2
باسمه تعالي
پيشنهادي براي حل مشكلات شهري از طريق فناوري اطلاعات و ارتباطات
1- مقدمه
امروزه اهميت فناوري اطلاعات Information Technology
به منظور افزايش سرعت و دقت فعاليتهاي مختلف سازمانها و در نتيجه بالا بردن بهرهوري آنها به روشني مشخص شده است. خصوصاً سازمانهايي كه بخشهاي مختلف آن در مناطق جغرافيايي پراكنده و دور از يكديگر قرار گرفتهاند و يا موسساتي كه موظف به انجام كارهاي متنوع و متعدد هستند، بسياري از مشكلات خود را از طريق اين فناوري رفع ميكنند.
انقلاب اطلاعاتي Information Revolution
يكي از اصطلاحاتي است كه با رشد فناوريهاي اطلاعاتي در كنار انقلاب صنعتي مفهوم پيدا كرده است. همانگونه كه در اثر انقلاب صنعتي، مجموعهاي از كارخانهها، ابزار و ماشينآلات، اتومبيلها و غيره به كمك انسان آمدند و بسياري از كارهاي بدني او را بر عهده گرفتند، انواع محصولات
1
2
فناوريهاي اطلاعات نيز شامل سختافزارها و نرمافزارهاي كامپيوتري، شبكههاي مخابراتي، سيستمهاي ماهواره و غيره براي كمك به آن دسته از مسايل انسان كه با اطلاعات سروكار دارند بوجود آمده و توسعه يافتند. كاربردهاي اين فناوريها شامل انواع محاسبات و پردازشهاي روزمرّه، تجارت، اطلاعرساني، مسايل علمي، مديريت، ارتباط مستقيم از راه دور و غيره ميباشد.
آنچه كه مسلم است فناوري اطلاعات به منزلة يك سلاح و ابزار جديد براي فعاليت در جهان معاصر محسوب ميشود كه عدم استفاده از آن انزواي كشور و در نهايت حذف شدن از جامعة جهاني را به دنبال خواهد داشت.
تجارب گوناگون سازمانهاي مختلف در سطح دنيا نشان ميدهد كه فناوري اطلاعات به راحتي بسياري از مشكلات سيستمهاي اطلاعاتي را رفع ميكند. فناوري اطلاعات قابليتهاي زيادي در رفع مشكلات سازمانها دارد. به عنوان نمونه به چند مورد از مزاياي فناوري اطلاعات اشاره ميشود.
افزايش سرعت
محاسبه و پردازش سريع اطلاعات و انتقال فوري آن، زمان انجام كار را كاهش و در نتيجه بهرهوري را افزايش ميدهد. فناوري اطلاعات امكان جستجو و دستيابي سريع به اطلاعات را نيز فراهم ميكند.
1
3
افزايش دقت
در مشاغل مبتني بر انسان دقت انجام كار متغير است؛ درحاليكه فناوري اطلاعات دقتي بالا و ثابت را تامين و تضمين ميكند. در انواع فعاليتهاي پردازشي و محاسباتي دقت كامپيوتر به مراتب بيشتر از انسان است.
كاهش اندازة فيزيكي مخازن اطلاعات
با توسعة فناوري اطلاعات و بكارگيري آن ديگر لزومي به حمل و نگهداري حجم زيادي از كتابهاي مرجع تخصصي وجود ندارد. به راحتي ميتوان در هر ديسك فشرده اطلاعات چندين كتاب و كتابخانه را ذخيره نمود.
كاهش فساد اداري
استفاده از فناوري اطلاعات شفافيت در انجام كارها را افزايش ميدهد و بسياري از واسطهها را حذف ميكند. اين دو مزيت كليدي منجر به رفع برخي از فسادهاي اداري خصوصاً در سطوح پايين ميشوند.
ايجاد امكان كار تمام وقت
1
5
به كمك فناوري اطلاعات بسياري از استعلامها و مراجعات افراد و غيره از طريق شبكههاي كامپيوتري و به صورت خودكار انجام ميگيرد. بنابر اين ميتوان به صورت 24/7( (24ساعت در شبانه روز و 7 روز در هفته)
) از آن بهره گرفت.
ايجاد امكان همكاري از راه دور
مخابرات، تلفن، تله كنفرانس، ويدئو كنفرانس و همچنين سيستمهاي همكاري مشترك، EDI و غيره نمونههايي از كاربردهاي فناوري اطلاعات در اين زمينه هستند.
كاهش هزينههاي سيستم يا سازمان
با توجه به موارد فوق به خصوص افزايش سرعت كه باعث انجام تعداد كار بيشتر ميشود و انجام كار تماموقت، بهرهوري سيستم افزايش مييابد و در نتيجه باعث كاهش مقدار زيادي از هزينهها ميگردد.
از آنجا كه يك جامعه شهري تركيبي است از مردم و محيطي مركب از سازمانها، ادارات و مراكز خدماتي كه به طور مداوم و مستمر با يكديگر در حال تعامل هستند. در كلانشهرهايي نظير تهران حجم اين تعاملات چنان زياد است كه ميزان كارايي آنها تاثير چشم