دانلود مقاله در مورد خط تولید مربای هویج 13 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 13 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

1

‏دانشگاه آزاد اسلامی
‏واحد ورامین
‏موضوع :
‏تهیه مربا
2
‏مقدمه :
‏ت‏هيه‏ ‏مربا،‏ ‏مارمالاد‏ ‏و‏ ‏ژله‏ ‏از‏ ‏ديرباز‏ ‏به‏ ‏عنوان‏ ‏نوعي‏ ‏روش‏ ‏نگهداري‏ ‏محصولات‏ ‏ميوه‏ ‏مرسوم‏ ‏بوده‏ ‏است‏. ‏مربا‏ ‏فراورده‏‌‏اي‏ ‏است‏ ‏كه‏ ‏از‏ ‏ميوه‏ ‏كامل‏ ‏سالم‏ ‏يا‏ ‏از‏ ‏قطعات‏ ‏ميوه‏ ‏طي‏ ‏فرآيند‏ ‏پخت‏ ‏با‏ ‏افزودن‏ ‏مقداري‏ ‏آب‏ ‏و‏ ‏قند‏ ‏به‏ ‏دست‏ ‏مي‏‌‏آيد‏. ‏اساس‏ ‏تهيه‏ ‏مربا‏ ‏تشكيل‏ ‏ژل‏ ‏پكتين‏ است.
‏پكتين كربوهيدرات محلول در آبي است كه در ديواره‏‌‏هاي سلولي ياخته‏‌‏هاي گياهي يافت مي‏‌‏شود.
‏از لحاظ شيميايي پكتين پلي‏‌‏مري است كه از به هم پيوستن مولكول‏‌‏هاي اسيد گالاكتوزوئيك تشكيل شده كه شكل اوليه آن در بافت‏‌‏هاي گياهي به صورت پروتوپكتين نامحلول در آب بوده و در ساختمان آن همي‏‌‏سلولز، آرابان، گالاكتان و .... وجود دارد.
‏به هنگام رسيدن ميوه تحت تاثير آنزيم‏‌‏هاي پكتوليتيك و هيدروليز عوامل مذكور پكتين ايجاد مي‏‌‏شود. پكتين در حضور مواد قندي و محيط اسيدي قادر است ژل تشكيل دهد. به اين دليل معمولا ميوه رسيده براي تهيه مربا مناسب است.
‏مربا بايد بافت مالش‏‌‏پذير و كوتاه داشته باشد و قطعات ميوه در آن به آساني قابل تشخيص باشند. جدا شدن ميوه و دو فاز شدن محصول، كريستاليزاسيون قند و بافت سخت از عوامل نامطلوب كيفي در مورد مربا محسوب مي‏‌‏شوند.
‏تولید مربا با روش سنتی
3
‏در روش سنتي به طور معمول براي هر سه كيلو ميوه موردنظر‏ ‏ تقريبا 5/2 تا 3 كيلو شكر مصرف مي‏‌‏شود و بنا به سليقه و به تناسب ميوه موردنظر، از طعم‏‌‏دهنده‏‌‏هايي مثل ‏مثل وانيل، گلاب، آب‏‌‏ليمو و دانه هل استفاده مي‏‌‏شود.
‏پس از جدا كردن هسته، دم و يا پوست‏‌‏گيري و صاف كردن به تناسب بافت هر ميوه و تركيب آن، اقداماتي براي بهبود طعم، رنگ و شفافيت مربا انجام مي‏‌‏گيرد.
‏مثلا در آب آهك قرار دادن ميوه براي تردتر شدن و يا در آب جوش قرار دادن براي اجتناب از سياه شدن ميوه و تلخي گرفتن از برخي ميوه‏‌‏ها، اختلاط سفيده تخم‏‌‏مرغ با شربت براي سفيدتر كردن شربت و خيساندن در آب سرد براي نرم شدن بافت ميوه از جمله اين اقدامات است.
‏اما اصول كلي تهيه مربا به روش سنتي تقريبا براي تمامي ميوه‏‌‏ها و خلال‏‌‏ها و سبزي‏‌‏هاي مشابه بوده است.
‏پس از آماده‏‌‏سازي ميوه اعم از شستن، پاك كردن ، اسلايس كردن، دم‏‌‏گيري يا هسته‏‌‏گيري در صورت لزوم، همراه با شربت يا پس از قوام آمدن شربت ميوه را براي جوشيدن درون ظرف ترجيحا لعابي روي شعله قرار مي‏‌‏دهند. پس از پخته شدن ميوه و قوام مناسب شربت ضمن جدا كردن كف از سطح شربت و اضافه كردن مواد طعم‏‌‏دهنده دلخواه در اواخر پخت، مربا را از روي آتش برداشته پس از سرد شدن درون شيشه تميز ريخته، معمولا شربت را صاف مي‏‌‏كنند بعد به قطعات ميوه اضافه مي‏‌‏كنند
‏براي تهيه مرباهاي سنتي رعايت برخي اصول مثل تهيه ميوه از بهترين نوع، بدون لكه و كرم‏‌‏زدگي ضروري است. همچنين شربت بايد كاملا غليظ باشد و پس از سرد شدن به حالت كش‏‌‏دار از قاشق ريخته شود.
‏همچنين به شربت مربايي‏‌‏ كه از ميوه‏‌‏هاي شيرين تهيه مي‏‌‏شود بايد بعد از قوام آمدن، كمي ترشي در اواخر طبخ مربا افزود تا رنگ مربا تيره نشود.
‏تولید مربا به روش صنعتی
‏مواد اوليه‏
4
‏1 ‏ـ ميوه و سبزي
‏در توليد مربا به روش صنعتي ميوه يا سبزي مورد استفاده بايد به درجه رسيدگي نسبي رسيده باشد و عطر و طعم و رنگ آنها كاملا ظاهر شده باشد ولي كاملا رسيده نباشند. زيرا در صورت رسيدگي زياد پكتين موجود در بافت ميوه توسط آنزيم‏‌‏هاي پكتوليتيك هيدروليز شده و قدرت تشكيل ژل پايين مي‏‌‏آيد.
‏همچنين ميوه و سبزي مورد استفاده در تهيه مرباي صنعتي بايد بافت مقاوم و نسبتا سختي داشته باشد‏ ‏ تا در حين فرآيند پخت متلاشي نشود و ديگر اينكه داراي ماده خشك محلول بالا و PH ‏پايين باشد.
‏2‏ـ‏‌‏ مواد قندي
‏عمده‏‌‏ترين شيرين‏‌‏كننده مورد استفاده در مرباسازي ساكارز يا قند معمولي است. در فرآيند پخت مقداري از ساكارز به قند اينورت ‏‌‏تبديل مي‏‌‏شود. با توجه به ايكه غلظت مواد قندي در محصول نهايي بالا است بنابراين چنانچه تمامي مواد قندي مصرفي به صورت ساكارز باشد، احتمال كريستاليزاسيون ساكارز و يا به اصطلاح شكرك زدن مربا وجود خواهد داشت.
‏بنابراين به علت حلاليت بالاي مخلوط ساكارز و قند انورت، براي ممانعت از شكرك زدن مربا،‏‌‏مقداري از قند را هيدروليز كرده و به قند اينورت تبديل مي‏‌‏كنند.
‏اما بايد توجه داشت كه هيدروليز بيش از حد ساكارز به علت افزايش غلظت دكستروز بالاتر از 25 درصد، ايجاد كريستال‏‌‏هاي دكستروز كرده و موجب سست شدن ژل تشكيل شده مي‏‌‏شود و ممكن است ژل به صورت توده چسبناكي مشابه عسل دربيايد.
‏بنابراين ميزان بهينه قند اينورت در محصول نهايي 35 ـ‏‌‏25 درصد پيشنهاد مي‏‌‏شود.
‏علاوه بر ساكارز ممكن است از شربت گلوكز (گلوكز مايع)‏‌‏نيز در تهيه مربا استفاده شود.
‏حداكثر ميزان استفاده از گلوكز بايد حدود 25 درصد كل مقدار قند لازم باشد.

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 4304 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 13

حجم فایل:286 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل


دانلود مقاله درمورد شناخت انسان word

دانلود مقاله درمورد شناخت انسان word - ‏شناخت انسان ‏دنياي ما پر از جاندران و گياهان گوناگون است. هيچكس نمي‏‌‏داند چند نوع جاندار درآن زندگي مي‏...

قیمت : 8,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله شناخت پيدا كردن نسبت به نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان

دانلود مقاله شناخت پيدا كردن نسبت به نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان - ‏1 ‏91 ‏عنوان : ‏شناخت پيدا كردن نسبت به نگرش مردان در مورد خشونت ...

قیمت : 14,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد مراحل تولید عسل 72 ص

دانلود مقاله در مورد مراحل تولید عسل 72 ص - ‏1 ‏1- چكيده ‏1 ‏2- كليات ‏4 ‏1-2- انواع عسل ‏7 ‏2-2- چگونگي و ميزان بكارگيري ‏20 ‏3-2- كالاهاي ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد ماشين هاي AC

دانلود مقاله در مورد ماشين هاي AC - ‏موتورهاي AC‏ ‏عموماً ما داراي دو نوع از موتورهاي AC‏ هستيم: تک فاز و سه فاز. ‏موتورهاي AC‏ تک فاز‏ ‏معمو...

قیمت : 15,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد فنی و مالی تولید قطعات پلاستیک 67 ص

دانلود مقاله در مورد فنی و مالی تولید قطعات پلاستیک 67 ص - ‏فهرست مطالب ‏عنوان صفحه ‏خلاصه گزارش ‏مقدمه ‏خلاصه گزارش بررسی فنی ‏خلاصه ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد فلیپ فلاپ 10 ص

دانلود مقاله در مورد فلیپ فلاپ 10 ص - ‏1 ‏فلیپ فلاپ ‏در ‏الکترونیک ‏و ‏کامپیوتر‏، ‏فلیپ فلاپ ‏یک نوع ‏مدار دیجیتال ‏است که می تواند به عنوان یک ...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد فرآیند تولید سیمان 112 ص

دانلود مقاله در مورد فرآیند تولید سیمان 112 ص - ‏69 ‏ فرایند تولید سیمان ‏فرآیند تولید سیمان ‏پروژه صنایع شیمیایی ‏فهرست ‏عنوان‏ صفحه ‏مقدمه ‏ت...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد عسل کوهستان

دانلود مقاله در مورد عسل کوهستان - ‏2 ‏پيشگفتار ‏بسم الله الرحمن الرحیم ‏و اوحی ربک الی النحل ان اتخذی من الجبال بیوتا و من الشجر و ‏مما یعرشون....

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد طرح كسب و كار تعاونیهای دانشجو

دانلود مقاله در مورد طرح كسب و كار تعاونیهای دانشجو - ‏15 ‏بهنام خدا ‏کاربرگ بررس‏ي‏ طرح اشتغالزا‏يي‏ تعاون‏ي‏ها‏ي‏ دانشجو‏يي‏ و دانشآموختگ‏...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد طرح کسب و کار تولید رب گوجه فرنگی 35 ص

دانلود مقاله در مورد طرح کسب و کار تولید رب گوجه فرنگی 35 ص - ‏جلد طرح ‏موضوع طرح: ‏رب گوجه فرنگي ‏ ‏به نام خدا ‏راهنماي تهيه طرح كسب و كار (B...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد طرح تولیدی لبنیات 49 ص

دانلود مقاله در مورد طرح تولیدی لبنیات 49 ص - ‏به نام خدا ‏مقدمه ‏شير به عنوان يك ماده ي غذايي ارزشمند نخستين و كامل ترين غذاي نوزاد انسان و حي...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد طرح تولید طناب پلاستیکی 62 ص

دانلود مقاله در مورد طرح تولید طناب پلاستیکی 62 ص - ‏طرح توليد طناب پلاستيكي ‏1 ‏فهرست مطالب ‏عنوان ‏صفحه ‏پيشگفتار‏ ‏ ‏...........................

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد طرح تولید الکترود 150 ص

دانلود مقاله در مورد طرح تولید الکترود 150 ص - ‏فهرست مطالب ‏عنوان ‏صفحه ‏فصل اول ‎- چكيده مطالعات فني، مالي و اقتصادي ‏فصل دوم ‎- كليات معر...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد طرح تأسیس شرکت تولید نرم افزارهای کاربردی 45 ص

دانلود مقاله در مورد طرح تأسیس شرکت تولید نرم افزارهای کاربردی 45 ص - ‏1 ‏بسمه تعالی ‏آموزشکده‏ عالی‏ فنی و حرفه ای سماء ‏مشهد ‏طرح تاسیس شرکت...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد زعفران ( تولید و صادرات ) 25 ص

دانلود مقاله در مورد زعفران ( تولید و صادرات ) 25 ص - ‏0 ‏زعفران ( توليد و صادرات ) ‏مقدمه‏:‏ ‏زراعت زعفران از ويژگيهاي خاص برخوردار است . ني...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد روش های طراحی و تولید صنعتی 75 ص

دانلود مقاله در مورد روش های طراحی و تولید صنعتی 75 ص - ‏1 ‏پیش گفتار ‏ورود تکنولوژی جدید و ا‏صولا نوآوری چون همواره با سنت توام است ، همیشه یکی...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد روش صنعتی تولید لواشک وآلوچه فرآوری شده 77 ص

دانلود مقاله در مورد روش صنعتی تولید لواشک وآلوچه فرآوری شده 77 ص - ‏دانشکده کشاورزی ورامین ‏رشته : کارشناسی ناپیوسته علوم وصنایع غذایی ‏موضوع :...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد دين زرتشت

دانلود مقاله در مورد دين زرتشت - ‏زرتشت ‏زَرتُشت‏، ‏زردشت‏، ‏زردهُشت‏ ‏ي‏ا ‏زراتُشت‏ نام پ‏ي‏امبر ‏ا‏ي‏ران‏ي‏ و بن‏ي‏ادگذار ‏د‏ي‏ن زرتشت‏ي‏ ‏ي‏ا...

قیمت : 10,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد خط تولید مربای هویج 13 ص

دانلود مقاله در مورد خط تولید مربای هویج 13 ص - 1 ‏ ‏دانشگاه آزاد اسلامی ‏واحد ورامین ‏موضوع : ‏تهیه مربا 2 ‏مقدمه : ‏ت‏هيه‏ ‏مربا،‏ ‏مارما...

قیمت : 6,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل

دانلود مقاله در مورد خرافات و خرافه پرستی در میان توده مردم 77 ص

دانلود مقاله در مورد خرافات و خرافه پرستی در میان توده مردم 77 ص - 49 ‏بسمه تعالی ‏دانشگاه علامه طباطبایی تهران ‏رشته: ‏آموزش زبان فارسی به غیر ...

قیمت : 30,000 تومان

توضیحات بیشتر دریافت فایل