دانلود مقاله در مورد علوفه و یونجه 150 ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 213 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
به نام خدا
مقدمه:
1-3- اهميت وارزش غذايي علوفه يونجه به حدي است كه موجب شده به ملكه نباتات علوفه اي شهره گردد . خاستگاه و مركز پيدايش يونجه به نام علمي Medicago satival ايران زمين است .
يونجه يكي ازمهم ترين گياهان علوفه اي براي حيوانات اهلي است . زيرا داراي مقدار زيادي پروتئين ، ويتامين هاي مختلف ، انرژي و قابليت هضم پذيري بالاست . همچنين در مخلوط علوفه يونجه براي حاصلخيزي خاك ، اصلاح ظرفيت نگهداري آب و خاك به صورت مالچ و استخراج مواد معدني و نيتروژن در لايه پاييني استفاده مي شود .
- كشت يونجه سابقه اي بسيار طولاني دارد به طوري كه قدمت آن به ابتداي تاريخ تمدن مي رسد . كشت يونجه در اكثر نقاط دنيا رايج بوده و روز به روز به سطح زير كشت آن افزوده مي شود . بهترين شرايط براي رشد ونمو يونجه در مناطق خشك ، آفتابي ، گرم و با آب فراوان انجام مي گيرد .
2
- تركيب صفات زير به همراه سازگاري گسترده به محيط هاي متنوع يونجه را به عنوان يك محصول منحصر به فرد معرفي نموده است اين صفات عبارتند از :
- ظرفيت رشد مجدد سريع
- توانايي تثبيت بيو لوژيكي نيتروژن
- مقاومت به سرما و گرما
- مقاومت به خشكي
- دارا بودن دورۀ خاك
- كيفيت مناسب علوفه
- هضم پذيري بالا
- مغذي بودن
- واكنش پذير بودن به مديريت خوب
- قابليت ذخيره و انبار كردن
- قابليت استفاده به صورت چراي مستقيم ، كود سبز
- قدرت رقابت با علف هاي هرز
- تكثير به وسيله بذر ، ريزوم ، استولون
3
- پايا و چند ساله بودن
توليد يونجه با عملكرد بالا مستلزم خاكهاي عميق است كه توان ذخيره فراوان آب جهت عرضه در مدت طولاني فصل رشد داشته باشد همچنين براي توليد يونجه با عملكرد بالا نياز به مقادير زيادي آب از طريق بارندگي، اب ذخيره اي و يا آبياري است. يونجه به ازاي توليد يك تن علوفه در 6/0 هكتار است در سال نياز به تقريبا 15 سانتي متر آب در ناحيه ريشه دارد. علاوه بر اين خاك هايي كه در آن يونجه كشت مي شود بايستي PH نزديك خنثي (6/6-5/7 )داشته و به اندازه كافي حاصلخيز براي عرضه مقادير زياد مواد غذايي باشند. فوايد داشتن PH مناسب عبارتند از :
كاهش حلاليت عناصر محلول سمي
افزايش دسترسي به مواد غذايي ضروري
افزايش فعاليت ميكروارگانيسم هاي خاك
تثبيت بهتره نيتروژن
با برداشت حدود يازده تن علوفه در هكتار تقريبا 45 كيلوگرم فسفر (P) ، 90 كيلوگرم كلسيم و 198 كيلوگرم پتاسيم (k2O) از خاك هارج مي گردد. از امداد خارج شده فوق بايستي
4
با استفاده از كودهايي كه بر اساس تجزيه خاك تعيين مي شوند به خاك باز گردانده شود .
در تمام انواع خاك ( شني ، لومي و رسي ) مي توان يونجه را كشت نمود . با اين حال بايستي خاك به خوبي زهكشي شود تا از ابتدا به بيماري هاي ريشه و جلوگيري و همچنين اجازه جريان اكسيژن كه براي تثبيت نيتروژن به وسيله باكتري Rhizobiam لازم است ، داده شود . خاكهاي با PH نزديك خنثي به علت در دسترس قرار دادن مواد غذايي و فعاليت باكتري Rhizobiam براي توليد مطلوب يونجه مناسب هستند .
2-3- گياهشناسي يونجه
1-2-3- بذر
بذر يونجه درون غلاف ، نيام يا پيله كه مارپيچي يا حلزوني شكل است و داراي 2 تا 4 پيچش است تشكيل ميگردد . در طول مدت رسيدن نيام يونجه ، بذور داخل آن به هم نزديك شده و به علت رشد خارجي سه گوش به نظر ميرسند . طول و عرض بذور رسيده، به ترتيب 5/2 و 5/1 ميلي متر و ضخامتشان حدودا يك ميلي متر است . نيام در گونه هاي مختلف يونجه به اشكال مختلف مي باشد(شكل 1-3 )