دانلود پاورپوینت اثر اولتراسونیک بر روی نگهداری مواد غذایی
دسته بندي :
علوم پایه »
دانلود پاورپوینت های علمی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : powerpoint (..ppt) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد اسلاید : 27 اسلاید
قسمتی از متن powerpoint (..ppt) :
به نام خدا
موضوع تحقیق
اثر اولتراسونیک بر روی نگهداری مواد غذایی
مقدمه
هدف تمامي صنايع فر آ يند كننده مواد غذاي ی توليد فرآوردها ی با كيفيت بالا و تا حد امكان با حداقل هزينه م ی باشد كه اين فرآورده در اثر قرار دادن مواد اوليه در معرض يك سر ی از فرآيند ها مانند حرارت دادن، خنك كردن، فشار و اختلاط و. . . توليد م ی شود. تنوع در مواد خام و شرايط فرآيند سبب بوجود آوردن فرآوردها ی با كيفيت غير قابل پيش بين ی م ی شود. به ه مين دليل بايست ی كارخانجات مواد غذايي ويژگ ی ها ی مواد اوليه را تعيين كرده و در هر مرحله از فرآيند، ماده غذاي ی و شرايط فرآيند را كنترل نمايند تا ويژگي ها ی فر آ ورده نهاي ی تا حد امكان مشابه ويژگ ی ها ی مطلوب از قبل پيش بين ی شده باشد .
تاریخچه
کلمه Ultrasound از لفظ لاتین ultra به معنی مافوق و نیز sound به معنی صوت یا صدا گرفته شده است.
در سال 1876 ميلادي ، فرانسيس گالتون براي اولين بار پي بوجود امواج فراصوت برد و دستگاه كشف كننده زيردرياييها به كمك امواج صوتي به نام Sonar ابداع كرد. بعدها از این دستگاه بطور گستردهاي در صنعت اين كشور براي آشكار سازي شكافها در فلزات و ساير موارد مورد استفاده قرار ميگرفت. Sonar به از مدتی به علم پزشكي وارد شد .
_کاربرد فراصوت برای غیر فعال سازی میکروبها میکروب در اواخر دهه 1920 مطرح شد.
در سال 1960 بیل و سین جیسر موفقیت آولتراسونیک را به عنوان روش هموژنیزه کردن در کاربردهای دارویی اثبات کردند.
در سال 1996 توسط شخصی به نام گافنی وسیله ای مخصوص اولتراسونیک طراحی شد که در تولید پنیر کاربرد داشت.که این وسیله باعث کاهش انرژی مصرفی و تلف شده می شود و پنیر نرم تری تولید کرد.
تعریف امواج الکتروسوند
انسان قادر است موج های صوتی با فرکانس 20 تا 20000 سيکل در ثانيه را بشنود موج های صوتی با فرکانس کمتر از 20 سيکل در ثانيه را اينفراسونيک ( فرو صوت ) و به دسته ای از امواج مکانيکی که فرکانس نوسانشان بيش از محدوده شنوايی انسان ( KHz 20 ) باشد امواج اولتراسونيک ( فرا صوت ) گفته می شود.
نحوه استفاده از این امواج در صنايع غذائي به دو گونه است .
1_ كاربرد اولتراسوند با شدت بالا
2_ کاربرد اولتراسوند با شدت پائین
امواج با شدت بالا
امواج الکتروسوند با شدت بالا که در آنها از توان بالا استفاده مي شود به عنوان ابزاري در تغيير ويژگي هاي مواد غذايي نظير هموژنيزه كردن، تميز كردن، استريل كردن، حرارت دادن، امولسيفيه كردن، مهار فعاليت آنزيم ها و ميكروبها و متلاشي كردن سلول، تشديد واكنش هاي اكسيداسيون، اصلاح گوشت، اصلاح كريستاليزاسيون ، افزایش مدت نگهداری مشروبات الکلی، کاهش آب و ...استفاده م ی شو د .