دانلود مقاله در مورد سيستم اتوماسيون اداري و دبيرخانه بدون كاغذ (پيك) 74ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 76 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
سيستم اتوماسيون اداري و دبيرخانه بدون كاغذ (پيك)
2
مقدمه
از حدود هزار و هشتصد سال پيش که کاغذ در چين اختراع شد نامه نيز رشد و تحول يافت از الواح سنگي و گلي با خطوطي مثل ميخي به شکل تقريبي امروزه آن، ولي در واقع تولد نامه را ميتوان تقريبا با تاريخ بشريت يکي دانست. از زماني که بشر هنوز زبان تکوين شده نداشت و براي انتقال منظور خود به هم نوع خود از نقاشي روي ديوار غارها و سنگها استفاده ميکرد. در فرهنگ لغات نامه، نوشته معنا شده است. پس در واقع به راحتي ميتوان گفت که نقاشههاي روي ديوار غارها نيز نوعي نامه بوده است. با گذشت زمان و پيشرفت تکنولوژي شکل و جنس نامهها، طريقه ي نوشتن نامهها، کاربرد نامهها و طريقه ي انتقال نامهها دستخوش تغيرات و تحولات اساسي و بنيادين گرديد. از ميخ و گل خشک شده به پر و کاغذ و e-mail ! و با پيدايش تلفن و تلگراف و اينترنت روشهاي سريع تري براي پيغام فرستادن و دريافت پيغام اختراع شده است و پيشرفت وسايل ارتباطي به مقدار زياد در ميزان استفاده از نامههاي کاغذي تاثير داشته است و به رغم عصر كنوني اينترنت، شبكه اطلاعاتي جهاني و همه ابزار ديجيتال، هرگز نياز به ارتباط نوشتاري عالي تا بدين حد زياد نبوده است، هنوزنامه نگاري با کاغذ و قلم منقرض نشده است! و حتي در بس
سيستم اتوماسيون اداري و دبيرخانه بدون كاغذ (پيك)
2
ياري از مناسبات و کارها نامههاي کاغذي هنوز بدون رغيب مينمايند.
هيچ گاه مهارت مؤثر نوشتاري در امور تجاري، آموزشي يا دولتي تا بدين پايه مورد تقاضا قرار نداشته است. روند به سوي كوچك كردن شركتها، جذب منابع از بيرون، منطقي ساختن امور و، به ويژه در اين روزها، خود اشتغالي بدان معناست كه افرادي كه هرگز خود را در كار نوشتن خبره نميدانشتند اكنون بايد اين وظيفه را نيزهمراه با ديگر مسئوليتهاي مقابل خويش به عهده بگيرند.
نامه نگاري در ايران
تاريخچه نامه نگاري در ايران
سيستم اتوماسيون اداري و دبيرخانه بدون كاغذ (پيك)
3
سابقه نامه نگاري در ايران به دوره ي هخامنشيان بر ميگردد، در آن زمان واژهها را با خط ميخي بر روي پوست دباغي شدهي جانوران مينوشتند. سپس آن پوست را به دست چاپار يا پيک ميدادند تا به مقصد برساند. در زمان ساسانيان بين راههاي شهرها در فواصل معين ايستگاههايي به نام چاپارخانه ساختندکه در هر يک از آنها يک يا چند مرد سوارکار به سر ميبردند.
در زمان صدارت امير کبير با اقدامات اصلاحي که انجام ميداد در فکر ايجاد امکاناتي نيز براي انتظام و گسترش امور ارتباطات دولتي نمود و شخصي به نام شفيع خان چاپارچي باشي را مجبور کرد تشکيلات چاپار دولتي را منظم کند و در اواخر سال 1266 هجري قمري دستور داد که چاپارخانههاي جديد در تمام ايالات ساخته شود.
در سال 1268 هجري قمري براي ارسال نامه نرخي تعيين گشت که تا بيست سال بعد نيز پابرجا ماند.
بعد از مدتي کتابچهاي نيز تهيه و بين ايالات توزيع شد که در آن صورت چاپارخانهها و مسافت هر کدام قيد شده بود لذا با گرفتن التزام از شفيع خان در اندک زماني ارسال مراسلات و مکاتبات خصوصي مردم بين مرکز و شهرهاي مهم شکل گرفته و مرتب شد و مامورينملزم به اجراي دقي
سيستم اتوماسيون اداري و دبيرخانه بدون كاغذ (پيك)
4
ق و صحيح برنامه شدند که آن را بايد از نفوذ عجيب اميرکبير در مردم و مديريت صحيح وي دانست. از 1800 سال پيش که کاغذ توسط چينيها ساخته شد، نامه نويسي روي کاغذ و کتاب نويسي پديد آمد و امر نامه نويسي خيلي آسان تر شد.
سالها گذشت و مكاتبات اداري دستخوش تغييرات گوناگون گرديد و روز به روز تحولي نوين در جهت سهولت مكاتبات در جوامع بشري رخ داد واين تلاشها در راستاي دسترسي آسان انسانها به اطلاعات بود كه در قرن حاضر ثمره آن به نتيجه رسيد و يكي از بزرگترين فنون علمي جهان به نام سيستم اتوماسيون اداري اختراع گرديد.
اين سيستم از قابليتهاي بسيار بالايي برخوردار است و ميتواند نيازهاي روزمره ذينفعان را به نحو مناسبي انجام دهد.
بدين منظور براساس مطالعات و پژوهشهاي مختلف و جمع آوري اطلاعات مستند از منابع مختلف برآن شديم تا با انتشار اين مطالب كه حاوي اطلاعات سودمندي درباره اتوماسيون اداري است بتوانيم دريچهاي هر چند كوچك برروي دانش پژوهان محترم بگشائيم.
اتوماسيون اداري چيست؟